Antara sebab mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK

, , 7 comments

1. Gemar mengungkit-ungkit pemberian
2. Asyik mencanang perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini.
3. Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit
4. Berkira untuk membantu memudahkan hal yg baik
5. Riak bila bersedekah
6. Banyak berbuat maksiat/kemungkaran
7. Tidak/kurang beristighfar
8. Tidak bersyukur/banyak mengeluh

Nota: Rezeki bkn sahaja dalam bentuk wang, tp kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, anak, jodoh dan lain-lain.

Ada juga yg berbuat kemungkaran tetapi tetap memperoleh rezeki yg melimpah ruah. Tp ketahuilah itu nikmat yg plg azab di kemudian hari dan ia dipanggil 'istidraj'. wallahua'lam.

Sumber FB

7 comments:

  1. entri ni best :) i like :)



    hadoiii la dik,sejak ko edit blog ko ni,pening kak cari mana mau komen.baru hari ni kak jumpa.huhuhu.atau sebelum ni x? sebab rasanya kak ada tengok juga di bawah tajuk tu.tapi x jumpa..huhu


    oh ya dik,mengenai entri kak pasal update gsf facebook fage tu,

    tidak perlu ka ko remove nama ko dalam page tu dik,biarkan jak disitu.jangan segan2 lak mau berborak dengan ahli gsf ok :).mana2 yang sudah join tu,kak kekalkan jak.ok :)

    jangan ko kecik hati a dik..huhu.

    ReplyDelete
  2. rezeki tu ada dlm pelbagai bentuk.

    ReplyDelete
  3. Btl2..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. wah nice entry sha.... Terima kasih sebab mengingatkan kami

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)