Auto Publish Via RSS Graffiti di FanPage

, , 4 comments


Kalau korang ada FB FanPage memang sesuai guna tutorial ini..sebab tak perlu buang masa or kadang-kadang lupa pula nak update kat fanpage kan so..ianya boleh tolong korang auto publish 5 minit selepas korang publish entry..

Cara nak auto publish..

1. Pergi Laman Web ~> www.rssgraffiti.com

2. Klik button biru disebelah kanan korang >>> Get Started Now ! 

3. Klik button Add New Publishing Plan

4. Letak nama korang di Name New Publishing Plan: dan klik create publishing plan

5. Pada table kiri : Source, korang klik button Add new dan enter url blog korang

6. Then pada table kanan pula : Targetkorang klik button Add new dan Pilih Target **(fanpage yang korang nak add)

7. Kemudian klik button switch ON di tengah-tengah table tu..

Dah siap..korang boleh start publish entry korang..tunggu dalam 5 minit ada tak muncul benda tu..kalau tak ada..meh komen sini..tapi confrim ada tu..hehe..

Credit to : Ustaz Mazuki

Nota Pink : sha dah lama tak buat tutorial kan?? huhu..sorry tuto kali ni takada gambar..sha malas nak print screen..hope korang faham ya :)




4 comments:

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)