Auto Publish Via RSS Graffiti di FanPage - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

October 4, 2012

Auto Publish Via RSS Graffiti di FanPage



Kalau korang ada FB FanPage memang sesuai guna tutorial ini..sebab tak perlu buang masa or kadang-kadang lupa pula nak update kat fanpage kan so..ianya boleh tolong korang auto publish 5 minit selepas korang publish entry..

Cara nak auto publish..

1. Pergi Laman Web ~> www.rssgraffiti.com

2. Klik button biru disebelah kanan korang >>> Get Started Now ! 

3. Klik button Add New Publishing Plan

4. Letak nama korang di Name New Publishing Plan: dan klik create publishing plan

5. Pada table kiri : Source, korang klik button Add new dan enter url blog korang

6. Then pada table kanan pula : Targetkorang klik button Add new dan Pilih Target **(fanpage yang korang nak add)

7. Kemudian klik button switch ON di tengah-tengah table tu..

Dah siap..korang boleh start publish entry korang..tunggu dalam 5 minit ada tak muncul benda tu..kalau tak ada..meh komen sini..tapi confrim ada tu..hehe..

Credit to : Ustaz Mazuki

Nota Pink : sha dah lama tak buat tutorial kan?? huhu..sorry tuto kali ni takada gambar..sha malas nak print screen..hope korang faham ya :)




4 comments:

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad