Cara nak Cantikkan Date Post Tilte

by - Saturday, September 01, 2012



sha baru ja tukar ..nampak tak contoh kat atas..korang rasa cantik tak?? kemas kot haha..apa-apa lah..yang penting..sha dah lama tak bagi tutorial kat korang..lately busy bah..lepas ni lagi busy..nak kena buat blog orang..

Cara nak Cantikkan Date Post Tilte

Step 1. Dashboard > Design > Edit HTML >Tick pada Expand Widget Templates
Step 2. Ctrl + F = Cari .date-header  atau  h2.date-header 
Nota Pink : Kalau tak ada korang copy .date-header
dan paste kan pada bawah h3.post-title {
Step 3. copy code bawah ni

text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #00000;
font: 12px verdana;
color: #000000;
border-top: 2px solid  #F6358A;
  border-left: 2px solid  #F6358A;
  border-right: 2px solid  #F6358A;
 border-bottom: 2px solid   #F6358A;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: #F6358A; }


Step 4. Pastekan pada bawah kod yang korang cari tadi..
Tukarlah mana yang patut..

Step 5. Jangan lupa nak preview..lau dah ok baru lah save..
Sumber : SINI

You May Also Like

5 Comments

  1. nanti nk try...thanks letak akak kt bloglist awesome tu...sorry lambat sampai sini akak busy minggu ni :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)