Cara nak Cantikkan Date Post Tilte - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

September 1, 2012

Cara nak Cantikkan Date Post Tilte



sha baru ja tukar ..nampak tak contoh kat atas..korang rasa cantik tak?? kemas kot haha..apa-apa lah..yang penting..sha dah lama tak bagi tutorial kat korang..lately busy bah..lepas ni lagi busy..nak kena buat blog orang..

Cara nak Cantikkan Date Post Tilte

Step 1. Dashboard > Design > Edit HTML >Tick pada Expand Widget Templates
Step 2. Ctrl + F = Cari .date-header  atau  h2.date-header 
Nota Pink : Kalau tak ada korang copy .date-header
dan paste kan pada bawah h3.post-title {
Step 3. copy code bawah ni

text-align:center;
text-shadow: 2px 2px 3px #00000;
font: 12px verdana;
color: #000000;
border-top: 2px solid  #F6358A;
  border-left: 2px solid  #F6358A;
  border-right: 2px solid  #F6358A;
 border-bottom: 2px solid   #F6358A;
  -moz-border-radius: 15px;
  -webkit-border-radius: 15px;
background: #F6358A; }


Step 4. Pastekan pada bawah kod yang korang cari tadi..
Tukarlah mana yang patut..

Step 5. Jangan lupa nak preview..lau dah ok baru lah save..
Sumber : SINI

5 comments:

  1. nanti nk try...thanks letak akak kt bloglist awesome tu...sorry lambat sampai sini akak busy minggu ni :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad