Perlu tukar Code ads Nuffnang !!

by - Tuesday, August 28, 2012

Semua pun dah maklum tentang wajah baru En Nuffnang, 1st tukar ja sha terus blank..eggrr..mana nak pergi ni? sesat dalam dashboard Nuffnang sendiri..yang paling teruk sekali, langsung tak dapat nak show analytic blog sha..dah lah pulus tak masuk-masuk..kedekut sangat nak bagi duit raya..umur sha baru 3 tahun ni..hahaha

Ok..penyelesaiannya senang ja..tengok tajuk tu..dapat baca kan? good..hehe..cara nak tukar code tu pun senang juga..sha pun baru tahu juga..so nak share kat korang lah..mana tahu korang pun macam sha..tengah tunggu tutorial pasal Nuffnang baru ni hahaha~

Step 1 : Pergi Nuffnang dan login


Step 2 : Klik Add ad unit


Step 3 : Klik Ad Type dan klik button yang dalam kotak merah tu untuk dapatkan code
Step 4 : copy dan gantikan pada code sebelum ni


Step 5 : Klik Placement untuk tutorial pasal cara nak pasang code


Dah siap !!!


You May Also Like

4 Comments

  1. ni yg tak suka ni..tak larat nk godek..hehe

    p/s:oo dkt la gitu..ayu kt penanti..hehe

    ReplyDelete
  2. perlu di tukar ke?...
    akak langsung tak tahu..

    ReplyDelete
  3. ni la yang buat kaka malas ni.. mo tukar2 lagi.. adui... nasib baik la sha tunjukkan caranya.. kalau nda, memang nda tau la macamana mo buat..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)