Lagu raya - Air Mata Syawal_Siti Nurhaliza

by - Saturday, August 11, 2012


Antara lagu yang popular di Youtube dengan cecahan 1million views..

Sayu... hati ini makin sayup 
Rindu... terkenangkan desa permai 
Wajah ayah bonda bermain di mata 
Mengajak ku pulang ke desa 
Di hari bahagia hari raya
 Lama kutunggu Bertemu di pagi mulia 
Namun tidak kesampaian 
Airmata jatuh berlinangan 
 Kuingin berulang manisnya bersama 
Menyambut hari bahgia 
Jarak memisahkan rindu pertemuan 
Bilakah hasrat jadi nyata 
 Duhai ayah bonda ampunkan anakanda 
Tak dapat beraya bersama 
Jauh dari mata dekat dalam jiwa 
Teguh kasihku tidak berubah
Nota Pink : Hargai lah jasa kedua orang tua kamu selagi hayatnya masih ada. Ziarahi lah mereka pada hari raya yang mulia ini supaya kamu tidak menyesal bila mereka telah pergi buat selama lamanya.

You May Also Like

5 Comments

  1. kaka pun suka sangat ni lagu.. sedih jak bila dengar lagu ni...

    ReplyDelete
  2. yeah, sayangilah mereka selagi mereka masih bersama kita.. maa, i'm coming home ;) hehehe padahal dah 25thn still berkepit lg bawah ketiak mak ;)

    ReplyDelete
  3. mama suka lg anuar elina...hihhi..xmo sedey2....nnt balik kg..gak..rindu kat ayahda..dan semoga abah sha cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  4. sis pun suka lagu nie....kalau dengar lagu nie pasti teringat arwah mak..

    ReplyDelete
  5. suka lagu ni... sedih mendayukan

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)