I ♥ Sabah - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

August 8, 2012

I ♥ Sabah

Q : Kenapa Sabah tiada LRT?

A : Sebab kalau dipasang LRT nda juga diguna sebab orang Sabah kurang2 pakai Viva, mana ada pakai motor apa lagi mau naik LRT. nda percaya kamu boleh tengok di traffic light, boleh dikira berapa biji ja motor. :)

Q : Kenapa Sabah tiada shopping complex power-power macam 1Utama, Sunway Pyramyd,Times Square?

A : Sebab orang yang melancong pergi Sabah bukan mau tengok bangunan, durang mau tengok orang utan, mau tengok penyu, mau tengok hutan simpan, mau panjat gunung dan lain-lain lagi. kalau mau tengok bangunan bagus durang nda payah melancong, di negara durang lagi tinggi-tinggi lagi power-power shopping complex. :)

Q : Betulkah orang Sabah tinggal di pokok?

A : BETUL! tapi yang tu bukan manusia, itu orang utan. bulu orang utan coklat jingga perang, bulu manusia warna hitam. kena tahu beza tu, jangan jadi bangang. :)

Q : Sabah tiada highway? Oh My God! mesti jalan jammed.

A : Baguslah ba tiada highway. NO HIGHWAY NO TOL ! nda la kami membazir duit mau bayar duit semata-mata mau limpas jalan. duit TOL pergi kerja RM1.20, pulang kerja pun RM1.20. cuba kamu kumpul-kumpul dalam masa 1 bulan, dapatlah RM72. RM72 boleh sudah bayar Astro. Kalau teda astro buli bikin setel benda lain. Ada highway di sana pun ada juga jammed? Sia-sialah kamu bayar duit TOL. Now who's smart?? :)

Q : Dengar-dengar di Sabah selalu blackout. REALLY??

A : Ya.. kami nda jakun mau sambut EARTH HOUR setiap 31 Mac, sebab kadang-kadang selalu blackout kan. baguslah juga begitu, dapat mengasi jimat sikit duit kami hujung bulan. tapi kalau itu karan nda pandai hidup-hidup sampai 3 jam, itu bukan sudah mengasi jimat, tu mengasi PANAS sudah tu. :)

Q : LAST QUESTION! Apa yang bagusnya SABAH yang kamu bangga-bangga ni?

A : Di Sabah ni tiada apa-apa. KUNO bah..tiada LRT, tiada Highway LDP, Federal Highway, Terowong Smart, Jambatan Putrajaya, KLCC, KL Tower, Sunway Pyramyd, Sunway Lagoon.
tapi di Sabah ada Rumah Terbalik. cuba kamu kasi terbalik Sunway Pyramyd tu, berani ka?? :)

Kami nda bangga pun mahu ada bangunan sebab hasil koko, petroleum, sawit, getah, kayu balak dan lain-lain dari negeri ni lah yang dijadikan modal untuk membangunkan bangunan-bangunan disana..untuk apa mau berbangga dengan kejayaan yang diciptakan hasil usaha orang lain??? think smart before u talk! ^__^ v

Nota Pink : Ada segelintir masyarakat yang baru tinggal di Sabah berfikiran begini, sungguh mengecewakan..tapi ini adalah jawapan yang paling baik untuk mereka..I ♥ SABAH bah. :) tak mo gadu2 ahh..

Sumber : FB

11 comments:

  1. sha~ aku mao copy nee msok blog aku~ mao tuka title jugak. boleh ka? :P

    ReplyDelete
  2. nahh..sa sokong apa ko cakap.. kesian yg baru mo jejak kaki p sanah..jgn2 baru kuar hutan..baru mo merasa nek LRT segala. kasian..

    ReplyDelete
  3. btol toe.. setuju sgt2.. niec entri la..

    ReplyDelete
  4. i love sabah to...hihihhi teringin sangat merasa keindahannya...pedulikan apa org lain kata...

    ReplyDelete
  5. I love org sabah yg seorang tu... :) hihihi


    _Mr.A-

    ReplyDelete
  6. i love sabah.. mak kaka lahir di sabah.. tapi kaka lahir dlabuan la.. tapi bangga juga dengan sabah.. keindahan sabah memang menjadi kebanggaan orang sabah. (^_^)

    ReplyDelete
  7. hihihi suka jugak sabah..walaupun tak pernah ke sana...

    ReplyDelete
  8. teringin nak pergi kat sabah..biarlah kuno pun janji tempat nyer indah ...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad