Cara nak buang virus yang menyerang blog - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

July 12, 2012

Cara nak buang virus yang menyerang blog



Hye korang, sorry sha baru muncul..ada yang rindu sha tak? hehe..ada? angkat tangan jap..nak kira..hohoh..perasan..ok hari tu blog sha kena virus..malware..boleh tengok virus tu di sini


Bye malware, sha dah nyah dia dari blog..hehe..actually virus tu datang dari ziddu..sebab sha pernah menyebarkan virus ke sana..hehe kidding..sha tak tahu pula dia akan hantar balik..kidding again..ok dipendekkan cerita..tips ini untuk membantu korang yang akan kena virus suatu hari nanti..hehe


Step 1. Tenang dan jangan panik..hehe
Step 2. Kenal pasti application mana yang kena virus tu
Step 3. Dah jumpa? gud..apa lagi say gudbye la
Step 4. Buang dengan menekan DELETE
Step 5. Sebelum tu Pesan kat "dia" jangan kacau blog ini lagi !!

Hahaha..thanks pada korang yang komen dan beri tunjuk ajar pasal remove tu virus di entry yang lepas..actually sha dah remove sebelum post entry hari tu..hehe..saja minta puji..

8 comments:

  1. hurm, kakak angkat sye pernah kene. tapi, cara nk hilangkan bende tu --> BUANG BLOGLIST DI SIDEBAR .
    dah, hilang teruss! :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih Sha..
    (^_^)
    siap ada pesanan utk virus tu ya..

    ReplyDelete
  3. Sokong jugak apayg di tulis oleh Iza..buang bloglist...hihihi Terima kasih pesanan sha tue..

    ReplyDelete
  4. perkongsian yang baik..thanks dear :)

    ReplyDelete
  5. kak fieda dulu pun pernah kena malware ni..

    ReplyDelete
  6. blog pun ade virus ehhh. tak pernah lagi kene. ;)

    ReplyDelete
  7. salam kenal...

    dulu pun PM pernah kene virus malware tuh...huhu

    ReplyDelete
  8. Dulu pernh jgl gi blog orang yg byk virus...tp lyn jugk lepak...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad