Bloglist Ramadhan bersama Aisyah Humaira'

, , 21 comments

Tarikh segmen : 14 syaaban - 27 syaaban (4 julai 2012 - 17 julai 2012)

Kelebihan Ramadhan

 Puasa menurut segala yang disuruh dan menjauh segala pantang larangannya, diampunkan dosanya, dan bertasbih, bertahlil dibinakan rumah indah dalam syurga.

 Orang yang sembahyang bulan Ramadan tiap sekali sujud, dikurniakan kepadanya 1700 kebajikan, dan dibinakan rumah didalam syurga daripada permata bagi orang yang berpuasa dan beribadat, 75000 malaikat meminta ampun baginya dari pagi hingga tenggelam matahari, dan dibina sebuah mahligai baginya . (Al-Hadith)

 "Semulia mulia sedeqah ialah sedeqah pada bulan Ramadhan." (Al Hadith)

21 comments:

  1. gud luck dear.. hehhe ada masa nak join juga

    ReplyDelete
  2. terima kasih dik sebab kongsi info ramadhan ni. .:)

    ReplyDelete
  3. miss z pun join segmen ne hehehe
    selamat bersegmen

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. selamat bersegmen..

    bagus share sini...
    leh tau

    ReplyDelete
  5. tak lame jer lagi nak ramadhankan.. enjoy sesekali join segmen..

    ReplyDelete
  6. terima kasih join !

    jom pergi ke blog2 lain pula utk tahu kelebihan ramadhan dalam entry mereka http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/07/peserta-bloglist-ramadhan-bersama.html

    boleh kenal dan follow mereka :)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum. datang dari segmen yang sama :)

    http://thedaughterofmohammad.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete
  8. terima kasih follow..follow awk jugak..^__^

    ReplyDelete
  9. Salam. Kita datang sini dari segmen yang sama~~~~! and follow awak juga.

    ReplyDelete
  10. salam sharina...jalan2 kt sini dan follow..:)

    ReplyDelete
  11. banyak manfaatnya bln rmadhan ni..ana dtg dari segmen yg sama
    http://penaislam2u.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete
  12. Waaa...info menarik..baru ain tau..thanks singgah blog ain..ain singgah mambalas kunjungan..dibe follow ^^

    ReplyDelete
  13. semoga kita semua akam emdapat keberkatan di bulam ra,dhan nanti..

    terima kasih sebab follow..
    done follow sini..

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum.. datang melawat dari segman yang sama.. ^_^

    ReplyDelete
  15. http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    Salam ukhwah.. Dari segmen yang sama.. ana dah lama follow sini.. Jom ke BTS.. ^^

    moga Allah redha atas penulisan kita di alam maya ini..InsyaAllah..

    ReplyDelete
  16. salam...dtg dri segmen yang sama & done follow

    http://betakupu.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete
  17. Selamat berpuasa..
    dari segmen sama & follow
    jom follow gak http://aniceday3.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)