I'm Not Feeling Well :(

by - Sunday, June 03, 2012

Rasulullah s.a.w bersabda: Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya, melainkan Allah akan mengugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang mengugurkan daun-daunnya. (H.R. Bukhari dan Muslim)


Tiada mood nak buat BW.. aaasyiiee~ hidung pun dah merah..badan sha dah mula nak panas..sha jenis yang tak suka makan ubat, dan hope korang doakan sha cepat sembuh before habis cuti semester minggu depan..


Bagi korang yang sakit, amalkan membaca doa di bawah ini, solat jangan tinggal ya..hope korang sembuh..amin...hee~


Antara hak seorang muslim dengan seorang muslim yang lain ialah menziarahi orang sakit.Sebuah hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim,daripada al-Bara' bin 'Azib r.a dia berkata:

"Rasulullah s.a.w menyuruh kami menjenguk orang sakit,mengiringi jenazah,menidoakan orang yang bersin,menepati janji,menolong orang yang dizalimi,memenuhi undangan dan menyebarkan salam."
Nota Pink : Jaga kesihatan itu penting !! hee~

You May Also Like

6 Comments

  1. alahai..sian nye kat sha..
    banyak2 lah berehat..
    minum air barli suam..
    insya allah..

    moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dugaan ~
      hehe~ oh air barli suam ka?
      insyallah nnt sha cuba ya kak
      thnks kak :)

      Delete
  2. semoga sha cepat sembuh..
    tp ain kan klu nak cepat sembuh..makn ubat dgn air coke/pepsi..insyallah..esok bgun..bdan segar2..da sehat..
    tp klu sha ta brani nak amalkan jgn buat yer..t ta pasal2 ain kene saman..hihi

    Ain dah pandai buat drama sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks ain..tp sha xberani la mkn ubt cmtu..hehe~

      Delete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)