Gamelan and Me

by - Wednesday, June 27, 2012

picture form google

Gamelan adalah alat muzik klasik yang dimainkan oleh orang-orang istana, menang ramai orang tidak mengenali alat muzik ini..di UiTM ini adalah subjek tambahan..2 semester yang lalu, sha ambil kelas gamelan under Persatuaan kesenian dan kebudayaan UiTM Sabah sebagai subjek ganti kepada Kesatriaan semasa semester 1, dan sha telah mendapat A every 2 semester..alhamdulilah..

Peking

Bonang

Bestlah main gamelan ni, tapi di Uitm hanya 2 tahap ja, sha pun telah habis mengikutinya..so semalam sha join lagi kebudayaan nak asah kemahiran dalam bermain alat gamelan..insyallah..kali ini kodnya memang susah..ah..amik kau !! tapi still boleh buat juga..hehe..cayok-2!!

You May Also Like

9 Comments

  1. hana singgah sini ;) lawa la blog awk ;) sedap mata memandang ;)

    ReplyDelete
  2. bunyi gamelan ni mmg best..cam raja -raja jer...lawa pulok tukang ketuk gamelan tu...hahahahaha..leh bt calon sepupu besan ayah sedara nih..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tet ~~~ hahah..not available la mama.. ngee

      Delete
  3. cantik dia kn :)

    :( ada pla gambarnya kn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu ckp xda gambar...xleh amik gambar...
      :(

      Delete
  4. tukang ketuk tu siap posing lagi ye..terer la sha pandai main..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)