Betulkah Wang Hantaran Perkahwinan Mengikut taraf Akademik?? - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

June 4, 2012

Betulkah Wang Hantaran Perkahwinan Mengikut taraf Akademik??



Wah !! terbeliak mata bila tengok jumlah, punya mahal !! aduhai, nak kahwin pun susah ya sekarang ni..dah lah harga barang naik, wang hantaran pun naik juga kah? rugi tak kahwin awal ya hehe~Copy dari Facebook..jom kita tengok reaksi / respond pembaca mengenainya..





Nota Pink : Mas Kahwin Murah Adalah yang terbaik..Apa pendapat korang?


8 comments:

  1. ni la masalah masyarakat orang melayu sekarang... islam tu mudah tapi kita pulak makin menyusahkan. dah macam jual anak pulak letak harga hantaran mahal2. patutla ramai yg ada master dan phd muda2 ni belum kahwin dan ramai jadi andartu, sbb demand tinggi sangat

    ReplyDelete
  2. so true... kadang tu kuar statement cam ni... si polan tu belajar pon tak abis, tp hantaran byk ni byk ni haha (tu belum kawen ngan retis lg tu hehe)

    p/s : pls come to blog akak, ada something for u ;)

    ReplyDelete
  3. memang mahal hantaran zaman sekarang ni... sha pulak berapa hehehhehe

    *** tahniah dear... sungguh bertuah kamu

    ReplyDelete
  4. mahalnya skrg.kalau ikut macam ni, sampai bila lah asyik kena postponed kawen je setiap pasangan tu.kalau ikut skrg nk kawen kena standby 30k baru cukup utk dua2 majlis.. emm..entahlah.mungkin brg semua mahal kan. tp atas budi bicara kedua-dua pihak sebenarnya soal hantaran ni..sebab lepas kawen lg banyak nak pakai duit sebenarnya.kalau akak dulu kan 7k pun dh kata mahal tau.kalu dulu ikut akademik mmg mahal jugaklah rupanya hantaran akak.rugi letak rendah dulu.hehe.

    ReplyDelete
  5. minta la bapak letak hantaran murah..hehehe

    -Mr.A_

    ReplyDelete
  6. hantaran ikut kemampuanlah...
    kalau dah letak tinggi sangat macamana lah nak buat kan..
    takan kawen pun nak buat pinjaman kot...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad