Baby Wajib Dibotakkan??

by - Saturday, June 09, 2012

Kata orang tua-tua, baby wajib dibotakkan, yaka? wajib ka? entahlah sha pun tak tahu, tapi yang pastinya, kami [ sha dengan mama asyraf] telah menyempurnakan kewajipan itu pada khamis yang lepas..kononnya kalau botak, lebatlah rambut budak tu..hehe..so kami pun cubalah..

Kereta inilah yang melanggar kucing..sedih~
Awal bagi Scha coklat limited edition..so romantik~
Rumah diperbuat dari biskut...uniklah

Memang agak susah, sebab takut nanti kepala baby luka, kami menggunakan pencukur dan gunting, hampir 3 jam baru selesai, alhamdulilah setelah baby asyraf bagi kerjasama, lagipun time tu dia tidur lena, lupa tentang dirinya yang tengah dibotakkan



lihat wajah senyum asyraf..comel kan?


gambar hiasan...fokus pada asyraf sebelum botak !!
Nota Pink : sha nak tanya..pada mama yang ada baby girl pun wajibkah botak? 

You May Also Like

17 Comments

  1. alololo comey sungguh asyraf...yg wani tau baby boy or girl mmg kena botak ikut family msg2 jg la kot hihi

    ReplyDelete
  2. ada ciri2 ibu penyayang sha nie...hihhihi...bila dukung baby...

    mia dulu mama cukur licin kepala dia masa umur 4 bulan... keluarga mama semua botakkan kepala anak kecil tak kira lelaki atau perempuan....hikmahnya kita dapat cuci kerak2 di kulit kepala baby tu..dan kata org lama..rambut dalam perut tak elok...mama turutkan saja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka mama..sha suka baby sgt2..alhamdulilah lau sha dpt jd ibu yg penynyang..amin...

      oh..gitu ya??sha baru tau hehe

      Delete
  3. Alala comeynya...

    Apa yg sy tau,
    rambut dlam perut x elok simpan,
    makanya baik dbotakkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..ya mama mia pun ckp juga..good info..hehe

      Delete
  4. botak pun comel.. :0
    rupa ko betul2 macam ckgu saya tau.. nama cikgu tu cikgu jamalisah di smk lohan ranau.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaka? alala~ sha mirip cikgu kamu ya? cer tngkap gmbor ckit nak tgk hehe

      Delete
  5. jom join giveaway http://sweetmisskk.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

    ReplyDelete
  6. ok . thnks bagi tau ada benda alah yang menyusahhkan itu .
    huhu
    ain tak perasaan pulak .
    ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tnya pasal satin kan tadi ?

      tapi satin ada 1 je .
      dia dekat SHAWL (SG4)

      mahu ke ?

      Delete
  7. bercukur..baby2 yang baru dilahirkan mmg kna bercukur(botakkan kepala)selalunya mak bidan la yang buat kan..ada baca doa2 sikit..kna botakkan semua..sbb rambut dalam perut xelok, mcm xbersih la..lgpun elok untuk kesihatan..:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)