6 Tips PROMOTE iklan Says dengan lebih EFEKTIF !!

, , 18 comments
Korang mesti da cuba guna ads ni kan? kiranya ads ni sebijik macam churp-churp ..ntahlah siapa copy siapa tapi yang jelas sha lebih suka pada SAYS sebab banyak iklan yang dia keluarkan berbanding dengan churp-churp yang cepat ja luput campaignnya, tapi menghairankan pulus dari churp-churp lagi banyak sha dapat berbanding SAYS ..now sha baru tahu cara sebenar yang efektif nak promote iklan dari  SAYS , hope bertambahlah pulusnya..
Sebelum tu, Bagi yang belum join SAYS  sila klik sini..
lepas tu baru boleh menang hadiah macam sha

6 Tips PROMOTE iklan Says dengan lebih EFEKTIF
Copy from Says' page [edited versi sha dalam BM]

1. Pilih Laman Sosial - pertama korang kena open iklan pada Recommendations dan pilih satu iklan, kemudian klik pada Generate your unique URL dan copy iklan url tu 

Paste kan iklan url tadi ke laman social yang korang ada, such as Facebook, Twitter , Google Plus, Instant Messaging, Tumblr, etc

2. Tag Kawan-Kawan - Pilih kawan yang korang rasa dia akan tertarik dengan iklan itu dan ingat jangan overdo it !!

3. Buat Mesej Dengan ayat yang Kretif - Cipta lah apa-apa ayat yang menarik untuk mendorong  kawan - kawan klik iklan tu dan pastikan ayat tu sentiasa berubah setiap hari, jadi taklah bosan tengok..hik..hik..hik

4. Masa yang sesuai - Pilih Masa yang sesuai untuk iklankan Says, seperti masa yang kawan-kawan akan selalu on9, kalau student, maybe dia akan on9 time tengah malam, kalau yang kerja pula time rest, buatlah andaian sendiri ya..

5. Jangan Paksa kawan untuk like - Sebab dorang mungkin tidak akan like..dan mungkin juga dorang akan kata dorang dah like tapi sebenarnya tidak..


6. Cara yang kreatif untuk posting - Cari jalan yang lebih menarik perhatian kawan-kawan untuk like, contohnya buat banner yang menarik dan letakkan disetiap entry..

so, now korang da tahu, jom kita try, actually sha pun baru tahu..hehe~ saja share dengan korang..usaha itu penting, baru boleh tawakal..ingat rezeki tak kemana...

cer like cikit

18 comments:

  1. gud luck dear.. akak pun baru nak menjana dengan says ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe~ smalah kak..says menguntungkan juga kan..

      Delete
  2. thanks sharing..sy baru join says ni mgu lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah sha da lama join, tp xla tau mcmna nak buat promote heheno bru tau

      Delete
  3. tips yg bagus

    salam perkenalan dr wani follower ke 543 :)

    ReplyDelete
  4. says best sikit sbb byk iklan dan kita pun boleh tau lama mana iklan tu berjalan..

    ReplyDelete
  5. penah daftar says.. tapi mcm sekadar daftar je la.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..terpulangla nak promote ke tak..hehe..sharing ja ni

      Delete
  6. nice sharing, nice tips. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe~ ya..bcoz sharing is caring..wah..hehe

      Delete
  7. akak jupe apa2 sume klik je...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)