June 2012 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

June 30, 2012

Saturday, June 30, 2012

Blog Shanas Berwajah Baru

Blog Shanas Berwajah Baru

Ini adalah blog kedua sha, dan sepatutnya ini adalah header baru, tapi sha nak jadikannya watermark lah..ok blog ini sha buat untuk join GA dan contest sahaja..segmen pun boleh juga.. 

Kini blog shanas berwajah baru..


Sila berkunjung ke shanas-punya-blog.blogspot.com

Blog ini sha dah kemaskan petang tadi..yup very kemas lah..sha guna template dari google, tapi ada yang sha edit sikit..mencabar juga, alhamdulilah dah cute heheh..pada yang belum follow..meh follow sha sat !! hehe

Saturday, June 30, 2012

Gambar Perkahwinan Irma dan Redza

Gambar Perkahwinan Irma dan Redza
 "Kahwinlah dengan wanita yang mencintaimu dan yang mampu beranak. Sesungguhnya aku akan membanggakan kamu sebagai umat yang terbanyak." (HR. Abu Dawud)



 


Cantiknya busana yang dipakai oleh Irma, menutup aurat, cantik dan sweet..sha suka sangat..insyallah sha nak pakai macam ini time wedding day sha..tapi sha nak warna pink heheh..Selamat pengantin baru buat Irma dan suami, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat..

Saturday, June 30, 2012

Lunch Time !!

Lunch Time !!
Setelah mendengar perut sha bergendang-gendang jadi sha terpaksa merajinkan diri untuk ke dapur..lihat apa yang ada di peti sejuk, dan kali pertama sha masak sotong..tak pernah masak sotong sebelum ni..hehe..jangan gelak..cuba tengok apa kejadian sotong tadi..


Sotong masak..em..actually sotong ni sha nak masak kicap tapi terlebih kuah pula, so sha kasih nama dia sup sotong hitam..yaka?? apa-apa lah yang penting sotong ni pedas..nampak tak lada padi atas tu..perghh!!


Peria tumis kegemaran sha..yang ni memang selalu masak, tapi kalau yg selalu tu sha masak dengan telur tapi kali ni tidak..sebab telur habis hehe..tapi nampak pucatkan?? mungkin kuality gambar kot..hahaha..


Yang ni semuanya dah tahu kan..ikan goreng yang simple dan em..dah hancur hehe..tapi tak apa..benda ini senang ja masak, sedap dan sha suka..hehe

Sha bukan nak ikut masterchef, just share kat mama-mama yang pandai masak..banyak entry yang dorang publish tentang masakan semua sedap-sedap..jeles sha..hehe..nanti sha nak belajar..insyallah :D
Saturday, June 30, 2012

Bapa rogol anak dipenjara 14 tahun, 10 sebatan

Bapa rogol anak dipenjara 14 tahun, 10 sebatan
KOTA KINABALU: Seorang penduduk tempatan yang merogol anak perempuannya sendiri dijatuhkan hukuman penjara 14 tahun dan 10 sebatan rotan oleh Mahkamah Sesyen kelmarin.
Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi, Noor Hafizah Mohd Salim menjatuhkan hukuman itu terhadap seorang lelaki berusia 39 tahun selepas tertuduh mengaku bersalah terhadap kesalahan itu.

Lelaki yang tidak diwakili oleh peguam, merogol anak perempuannya berusia 17 tahun pada 16 Jun kira-kira jam 9 malam di sebuah rumah di sebuah kampung di Kota Belud.
Dia melakukan kesalahan itu di bawah Seksyen 376 (3) Kanun Kesiksaan yang boleh membawa hukuman penjara tidak kurang lapan tahun dan tidak melebihi 30 tahun serta sebat dengan rotan.

Menurut fakta kes, mangsa yang tinggal serumah dengan ibu bapanya dirogol oleh bapanya sejak dia berumur enam tahun lagi.
Semasa kejadian, bapanya memintanya untuk memegang lampu suluh kerana dia mahu membina tandas di luar rumah mereka.

Mangsa yang hanya mengikut arahan bapanya tiba-tiba dipeluk oleh tertuduh sebelum memaksanya untuk menanggalkan pakaian dan kemudiannya merogolnya.
Pada 18 Jun, mangsa telah memaklumkan kepada gurunya tentang perkara itu yang selepas itu membuat laporan polis terhadap bapa mangsa.

Dalam rayuannya, lelaki itu meminta hukuman terhadapnya diringankan kerana dia mengaku bersalah terhadap perbuatan itu. Tertuduh juga memberitahu mahkamah dia juga mempunyai lima orang lagi anak untuk dijaga.
Bagaimanapun Timbalan Pendakwa Raya, Aida Jaafar Mad Ariff yang bertindak sebagai pendakwa meminta mahkamah mengenakan hukuman berat kerana tertuduh melakukan kesalahan yang serius.

Beliau berkata tertuduh sepatutnya melindungi anak-anaknya dan bukan melakukan perbuatan itu.
Aida berkata tertuduh juga merogol anaknya sendiri sejak mangsa berumur enam tahun lagi dan ini membuatkan mangsa menjadi truma.

June 29, 2012

Friday, June 29, 2012

Tiba-tiba tiada mood :(

Tiba-tiba tiada mood :(

Sorry ya kawan-kawan, sha tak dapat update pemenang GELANG MANIK malam ni..bagi korang yang sudah hantar, sila letak subjek, sha bingung sudah ni, tak tahu kamu pemenang or apa..so kena mention la ya..ok lah nak tidur dulu..selamat malam semua :D

Friday, June 29, 2012

Cara Nak Ping Entry ke Busuk.org

Cara Nak Ping Entry ke Busuk.org
Buat semua yang masih confius atau buat-buat confius cara nak ping entry terbaik korang di busuk.org, korang boleh tengok tutorial ini..sebelum itu terima kasih pada Mama mia dan Bunga Hati Mama sebab dorang yang request tuto ni, kalau tak korang takkan tahu punya heee~

Ikut Tutorial ini
Step 1. Klik busuk.org
Step 2. Sign up dan isi form
Step 3. Pasang Widget
Step 4. Klik Submit Artikel anda


Step 5. Copy url entry korang dan klik Submit
Step 6. Tunggu pengesahan..done !!

Maaf sha tak dapat nak tunjukkan gambar sebab sha tak jumpa mana button sign up..sebab sha dah daftar..try and error ja k..insyallah dapat juga tu..:D
Friday, June 29, 2012

Dah Siap !! Cute tak ??

Dah Siap !! Cute tak ??

Tahniah pada yang telah menang, sorry sebab korang terpaksa tunggu lama, benda simple ni sha baru buat tadi..actually sha tiada masa nak buat..sorry ya..pada mereka yang bagi nama panjang sangat..sorry sha blurr nak design macam mana..so terima apa adanya ya..

Cursor Nama












Cara nak masukkan ke blog ikut tutorial ini


Banner Lip-Lap-Lip-Lap


Cara nak masukkan banner ikut tutorial ini


Bagi pemenang yang belum hantar penyertaan..kini dibuka kepada cursor 5 peserta pertama dan banner 1 peserta..cara-cara hantar details di sini..dan sila pendekkan nama korang pada cursor ya..:D 
Friday, June 29, 2012

Artikel Pilihan Busuk.Org

Artikel Pilihan Busuk.Org
Bah, patutlah ramai yang singgah minum teh tarik sha kemarin..rupanya entry 7 Ayat Cinta Menurut Sabda Rasulullah S.a.w menjadi Artikel Pilahan Busuk.org


Semoga ianya sangat berguna buat kita..insyallah sha akan post lagi entry-entry yang menarik, dan entry kali ini adalah menyuruh korang ping entry di busuk.org dan lihat hasilnya nanti..tapi entry kenalah sesuai dan menarik perhatian busuk.org..

Menjawab pertanyaan Mama Mia..Apa itu Ping?? Ping itu kalau tidak silap sha, macam share entry untuk dipamerkan..macam dorang iklankan entry kita di website dorang..faham kan mama??
Friday, June 29, 2012

Apa motif Akon menyanyikan Lagu bersama Al-Fatihah

Apa motif Akon menyanyikan Lagu bersama Al-Fatihah


Lagu ini sudah melampau !! Akon menyanyikan lagu bersama ayat suci Al-fatihah remix..apa motifnya selain mengina dan mempersendahkan Agama Islam..

June 28, 2012

Thursday, June 28, 2012

Pengomen Tegar Blog Sha ialah......

Pengomen Tegar Blog Sha ialah......
Seperti yang sha janjikan, sha nak bagi hadiah buat pengomen tegar sha..she's my mummy of course semua orang kenal dia..dia sangat friendly and baik hati..mempunyai seorang puteri yang comel..dan blog dia adalah inspirasi dari anaknya..dia ialah....






Jika ingin mengucapkan tahniah sebab dapat award PENGOMEN TEGAR 


Hadiahnya ialah GELANG MUTIARA dari Sabah Bah !!
Big Clap for her..and sila hantar alamat dan no phone di sini

Tahniah buat mama mia..tunggu entry bulan depan, insyallah korang pula yang menjadi pengomen tegar sha..whos know..kan..kan..maka rajin-rajinlah singgah komen blog pinky ini..dan sha buat macam ni sebab nak menghargai korang sebagai sahabat alam maya..

Pemenang sila ambil banner ini dan letakkan pada sidebar untuk tontonan ramai..

Mulai Bulan Hadapan Syarat Pemilihan adalah berdasarkan 
Top Commenter
Top Refferral
Top Visitor
Thursday, June 28, 2012

Thanks to Busuk.org

Thanks to Busuk.org
Sebelum ini sha cuma guna guablog.com untuk ping entry sha, tapi hasilnya taklah sebanyak busuk.org ni..2 hari yang lepas sha ping entry di sana memang ramai yang datang berkunjung blog sha..tapi hari ini seramai 199 orang datang minum teh tarik di blog sha..thanks korang yang singgah sini..

Post hangat hari ini ialah 7 Ayat Cinta Menurut Sabda Rasulullah S.a.w..
Nota Pink : Banner untuk PENGOMEN TEGAR dah siap..pemenang pun sha dah dapat..nanti malam ni sha umumkan..korang tunggu tau..
Thursday, June 28, 2012

Sarapan Pagi Cara Sha

Sarapan Pagi Cara Sha
Selamat pagi, sebelum pergi kelas, sha nak kongsikan sarapan pagi sha kalau malas nak turun pergi cafe, student lah katakan, asyik makan yang segera saja kan?? tapi sha tak makan maggie, eh..salah bukan tak makan tapi Mr. A tak bagi sha makan, sebab tak baik untuk otak..Gud girl !! hehe..

Saparan Pagi Sha Biskut Empat Segi terjun atas teh suam..perh!!! sedap wooo..korang pernah buat tak? ah?? tak tahu macam mana rupa dia..bah jom kita tengok gambar bawah ni..

Bahan - Bahan : Gelas, Sudu, Teh Paket , Biskut, Air panas dan Air sejuk..

Hehe..korang buatlah dulu baru tahu sedap ka tak..tapi bila air terlampau panas biskut akan cepat lembik..so air teh or nescafe kenalah suam..baru sedap..hehe..selamat bersarapan ya :D

June 27, 2012

Wednesday, June 27, 2012

Room Mate Sha Blogger juga ka??

Room Mate Sha Blogger juga ka??
gambar hiasan

Halo korang..hari ni sha nak kenalkan korang dengan Room mate sha iaitu Siti Hidayu..dia juga seorang blogger macam sha..blog dia color biru..blog skin yang cute..and I like it..hehe..baru kemarin sha follow dia..jom siapa-siapa yang nak tambah kenalan boleh follow dia..dia tengah single sekarang..eh..yaka ayu?? kidding !!

Korang mesti tahu apa aktiviti kami di bilik kan?? haha..bloging~ no wonder lah kan..kan..We're taken the same course which is business studies..we want to be a business women..hope so..haha~

Salam ukhwah :D
Wednesday, June 27, 2012

Gamelan and Me

Gamelan and Me
picture form google

Gamelan adalah alat muzik klasik yang dimainkan oleh orang-orang istana, menang ramai orang tidak mengenali alat muzik ini..di UiTM ini adalah subjek tambahan..2 semester yang lalu, sha ambil kelas gamelan under Persatuaan kesenian dan kebudayaan UiTM Sabah sebagai subjek ganti kepada Kesatriaan semasa semester 1, dan sha telah mendapat A every 2 semester..alhamdulilah..

Peking

Bonang

Bestlah main gamelan ni, tapi di Uitm hanya 2 tahap ja, sha pun telah habis mengikutinya..so semalam sha join lagi kebudayaan nak asah kemahiran dalam bermain alat gamelan..insyallah..kali ini kodnya memang susah..ah..amik kau !! tapi still boleh buat juga..hehe..cayok-2!!
Wednesday, June 27, 2012

♥ Tanda-Tanda Lelaki Sayang Part 2

♥ Tanda-Tanda Lelaki Sayang Part 2
"Cintailah kekasihmu dengan biasa-biasa saja, kerana boleh jadi suatu hari nanti dia akan menjadi sesuatu yang kamu benci,dan bencilah sesuatu yang tidak kamu sukai dengan biasa-biasa saja, karena boleh jadi suatu hari nanti dia akan menjadi sesuatu yang kamu sukai."

Ini adalah sambungan dari entry ♥ Tanda-Tanda Lelaki Sayang Part 1 

 Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya. 
 Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama. 
Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya. 
Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri. 
Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya. 
Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya. 
Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar. 
Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain. 
Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya. 
Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. 
Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. 
Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya. 
Bukan Semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan

” Wahai hambaKu, AKU adalah kekasihmu yang pertama, kau cintai AKU di hari perjanjian,dan tatkala semua pecinta telah pergi meninggalkanmu, sedang AKU menghubungkanmu, maka kembalilah kepadaKU, nanti akan AKU muliakan engkau dengan kemulian pecinta.”

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin