Cara nak tukar ke blog skin - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

May 12, 2012

Cara nak tukar ke blog skin


hye korang..sha buat tuto lagi..kali ini pasal blog skin pula..ada tak yang nak tukar ke blog skin, pesan sha kalau nda pandai main code baik jangan tukar, sebab blog skin ini payah sikit..eh..payah banyak lah..hehe..nak tengok blog skin sha ka? klik sini >2nd blog<

menarik dan kemas kan..tapi susah sangat nak coding, ok cara nak masukkan senang sangat..ikut step ini ja k 

Step 1. Dashboard > Design > Edit HTML

Step 2. scroll bawah sampai jumpa Revert to Classic Template


Akan keluar macam ini..beza kan?

Step 3. Download Blog Skin, cari yang cute-cute tau :)


preview dulu then korang cari part atas ni
Step 4. klik Blogger Main untuk save

open file tadi, copy dan paste kan di edit html
semoga tidak berkerut dahi tu :D
sha juga bole tolong editkan blog skin, just PM sha kat fb ya :) harga berpatutan juga bah

2 comments:

  1. mohon permission untuk copy this tutorial ya sis :*

    ReplyDelete
  2. nice tuto , thxx >_< .. btw pew tjuk lagu blog awk ni , sdap lak hehehehe :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad