Laptop Lambat Loading..Perhh !

by - Sunday, April 29, 2012



argh!!...kecewa sangat laptop tak seperti yang mula-mula dibeli..
laptop buat hal lah..ni nak kena ganti baru ni !!
aih da kaya ka nak beli yang baru bro? reliks bah, 
laptop korang mungkin berat sangat sebab game..betul kan?
lelaki biasalah..kalau pempuan pla of coz drama korea berlambak, 
Running Man pun nda abis tengok lagi..hehe kita sama~

ok penyelesaian nya korang tengok betul-betul tuto ini

1. Klik Button Start > Run
2. Taip MSCONFIG > ok

3. Klik Startup dan untick application yang tidak digunakan
contohnya yahoo messanger

kemudian Restart dan tengok hasilnya

gud luck..nak tau jantina laptop? klik sini

You May Also Like

1 Comments

  1. assalam , kak sha . tapi kalau dah semua application guna xleh nak padam la kan ? hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)