Contoh Resume - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

April 15, 2012

Contoh Resume

Penghasilan resume yang baik adalah salah satu cara mudah untuk mendapatkan kerja
disitu kita dapat menilai kekemasan kerja seseorang dalam penulisan.
ini contoh resume sha buat dilampirkan dengan application letter


RESUME 
Perkataan hendaklah bold, saiz 14 dan selari dengan gambar.
Ini bahagian yang penting bagi sebuah resume..gambar biar jelas dan personal details mesti betul

CARRIER OBJECTIVE
Juga penting untuk membuatkan resume kita itu lebih menarik, dan supaya interviewer lagi excited membacanya.

EDUCATION BACKGROUND
1.   Tertiary Education

Diploma In Business Studies
University of Technology MARA
Kota Kinabalu Sabah
Duration                :       
Current CGPA         :       
         

Certificate in Information Technology
Institut Latihan Perindustrian
Sandakan Sabah
Duration                :      
Current CGPA         :     
Relevant Subjects                     

2.   Secondary Education

Malaysia Certificate of Education (SPM)
SMK Libaran Sandakan
Duration           :  
Grade               : 

Cukuplah 2 sekolah sahaja..yang paling latest 



SKILL AND LANGUAGE 
jika ada kemahiran lain, wajib dimasukkan dalam resume kalau nda sia-sia lah..begitu juga dengan kemahiran berbahasa, lagi bnyak lagi bagus :)


VALUABLE EXPERIENCES 
jika ada nyatakan dan jika tiada jangan ada-adakan, nanti interviewer minta demo tergapai-gapai nanti

CURRICULAR ACTIVITIES
mesti aktif dalam kokurikulum disekolah, lau nda aktif interviewer pun berfikir nak amik pekerja lembab walaupun pandai dalam pelajaran

WORK EXPERIENCE
Position       : 
Place           : 
Duration      : 

Job Specification

Handle the machine of money and responsible with the job *contoh


lagi banyak lagi bagus, interviewer akan fokus dengan pekerja yang banyak pengalaman

REFERENCE
 penting untuk dihubungi, highlight color hitam tu no phone dorang..mesti yang boleh di contact..

#hah siap.. hope ini dapat membantu kamu dalam penghasilan resume yang terbaik :)

1 comment:

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad