Buat Cursor Nama Sendiri - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

April 6, 2012

Buat Cursor Nama Sendiri

Baru-baru ini sha ada buatkan Cursor untuk 7 blogger
sekarang sha mau tunjukkan cara-cara buat cursor nama sendiri

cute kan? sebelum tu kamu ada Adobe Photoshop?
kalau tiada sila download >sini< blog lyssa


Step 1. Open adobe Photoshop kamu


Step 2. File> New..


Step 3. Adjust width dan Height kepada "cm"



Step 4. klik Custom Shape Tool

boleh ubah warna di petak hitam

Step 5. klik Shape

bentuk apa-apa pun bole..


Step 6. klik pada shape


dan klik move tool


Step 7. Right klik layers > Blending Option


Tick drop shadow, out shodow dan stroke *pilih warna


Step 8. untuk taip huruf klik Horizontal Type Tool

# ulang step 6-7 


buat mengikut kreativiti masing-masing


Step 9. untuk menyimpan cursor 
File>Save as


save as .PNG
*penting bagi nmpk transparent 
korang akan lihat hasilnya..
jika tidak faham bole tnya sha disini atau di cbox..
semoga success :)

4 comments:

  1. Salam :) thanks for your tutors :) menjadi :) tapi macam mana nak letak dalam blog..

    ReplyDelete
  2. salam dik
    akk x guna PS .. x pandai ..
    tapi akk ada buat guna software lain .. akk dah save dlm png .. nak amik dia punya kod macam mana dik , pueh cari huhuhu

    ReplyDelete
  3. cam mana nak dowbload photoshop?

    ReplyDelete
  4. Salam.. thanks tutor nya... nice!! :D terkedek2 nak test ni :p

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad