Showing posts from 2012

Doa Akhir Tahun 2.0.1.2

YA ALLAH, DEKATKAN KAMI KEPADA MU … Ya Allah ya Tuhan kami, Diakhir di tahun 2012 ini, Kami mengucapkan syukur ke hadrat Allah subhanahu wata’ala dengan kesyuku…

Read more

Tutorial Menu Tab cute Mine Version

hye Amirah..mesti amirah peminat PINK kan..actually tutorial ni sha ambil dari salah sorang blogger..tapi ubah2 sikit kod maka jadilah cute seperti yang di atas t…

Read more

Cara nak letak iklan says dan churp2 di setiap entry

hye korang..hari ni sha nak share satu tutorial yang sha cari kod sendiri :) so siapa2 ahli says dan churp2 tu bolehlah follow tuto ni sebab kalau nak tukar i…

Read more

Selamat Kembali ke SEKOLAH !!

Muka skema !! hahaha..teringat kat musim sekolah menengah yang dah lama sha tinggalkan dulu..ini gambar kenangan tingkatan 5 kecil ja sha kan :P last paper f…

Read more

Penutup Tirai 2012

Blog Opzzpinky yang telah dibangunkan pada September 2010  sha dah tak ingat hari apa..huhu  dan ini adalah  entry terlama .. entry pertama merapuh sangat…

Read more

Blog Opzzpinky - 2013

Blog bertukar lagi untuk kali yang ke..entah haha..actually jeles tengok blog Nabila dan Niera berwajah baru..cute lagi menawan..nak dibandingkan dengan blo…

Read more

hehe..tada

jawapannya ialah feeding bottle warmer ..ramai yang teka tempat letak tisu di SINI ..yup ni recycle dari baby wipes..hehe..sha buat project make a baby stuff …

Read more

Cara Tukar FB Chat Kepada Hello Kitty dan Teddy Bear

korang nampak tak benda pink ala-ala kucing gitu..mia tentu suka ni..hehe mama mia kena tukar cepatlah biar mia dok tengok kucing tu ja..dah lah pink hahah.. …

Read more

Guys...Teka..lah

kenai tak benda pelik yang cute lagi menawan kat atas tu?? haha..ingat lagi tak sha pernah minta tolong korang di SINI ..akhirnya sha dapat juga idea nak buat a…

Read more

Lokan Bakar + Air Kelapa Sejuk

hari ni nak pergi Jakel beli kain nak buat baju kurung memandangkan jakel sekarang murah gilak..so my sis nak bawa tengok apa yang gilak disana hehe..tup..tup d…

Read more

Give Away Wan hazel

Hari ni sha nak join 1 GA yang mana hadiahnya sangatlah menarik tappiii..korang kena like page bawah ni setiap hari sebab wan ada masuk satu contest gambar de…

Read more

Freebies - Assalamualaikum bercorak

ok..sebelum sha memulakan assignment pertama sejak dari cuti yang tak siap lagi..mudah2an idea ada..hehe..jom tengok freebies Assalamualaikum yang baru sha buat tad…

Read more

Edit Blog MissAnnt

Dah siap edit blog MissAnnt, dengan bertemakan (korang boleh tengok sendiri :P) berwarna perang dan choco-green..hope MissAnnt puas hati dengan design ni dan…

Read more

I tried to change everything

Well..Allah already arrange everything to me..I believed HIM..He wants me to focus on the future..don't be sad..I can do my best !!

Read more

SENARAI SMARTPHONES REBAT RM200 UNTUK BELIA

Berikut merupakan senarai telefon pintar yang boleh dibeli dengan menggunakan rebat RM200 yang diberikan oleh kerajaan untuk semua belia di Malaysia yang berum…

Read more

Story Pasal Asyraf..hi.hi..hi

Jarang dah sha update blog ni sejak MOOD KE LAUT ni..insyallah akan dicari balik :P so sekarang nak cerita pasal my baby asyraf..yup mid sem ni dok jaga dia sebab …

Read more
Load More That is All