Ada orang nak Pinang Saya??

by - Wednesday, October 06, 2010

BismillahiRahmaniRahim
Assalamualaikum peeps,

Adalah suatu kegembiraan bila mana ada seorang lelaki ingin meminang seorang wanita..mimpi dipatuk ular..kata orang tua-tua itu maksudnya ada orang mahu masuk meminang..saya pernah mimpi begitu, tapi lama sudah bah..tapi lelaki yang meminang ini bagi saya itu perkara biasa sebab selama ini orang yang sama kerap mengatakan yang dia ingin saya menjadi isterinya. 
kalau mahu diceritakan hari itu, saya pun sudah lupa bila, tapi saya punya la excited but dapat control juga..macam-macam yang saya fikir..serius kah dia atau hanya permainkan saya?
tapi Allah telah menetapkan Jodoh yang terbaik buat saya

"Wanita yang baik itu, hanya untuk lelaki yang baik. Dan wanita yang jahat itu hanya untuk lelaki yang jahat"
jadi itu soleh dan solehahkan la dirimu untuk mendapat jodoh yang sedemikian.

terus terang saya belum mengenali dia bahkan belum pernah berjumpa dengannya. 
"Allah tidak melarang hambaNya bercinta, Malah dia yang mengurniakan perassan itu dalam hati setiap manusia. Beruntunglah bagi sesiapa yang menyucikan cinta itu"
tapi saya dengan dia bukan declare lagi jadi pacaran mungkin selepas nikah, InsyAllah :)

___________________________________
Sekian dari Saya 
Wassalam ^^


You May Also Like

5 Comments

  1. Nk jodoh yg baik kita pun kena baikkan? erm dah berjodoh ke tuan blog ni?

    ReplyDelete
  2. lelaki yg baik utk ppuan yg baik. insha Allah. ;)

    ReplyDelete
  3. Can I just say what a comfort to uncover somebody that actually knows what they are
    talking about over the internet. You certainly
    understand how to bring an issue to light and make it important.
    A lot more people need to look at this and understand this
    side of the story. It's surprising you aren't more popular since you most certainly
    possess the gift.

    My site - ibank Barclays

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)