♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

April 11, 2019

Thursday, April 11, 2019

Kerjaya ku Di Cuckoo

Kerjaya ku Di Cuckoo

Assalamualaikum, hi guys, ok blog sha rasanya hambar kebelakangan ni, adapun entry pasal edan, so far ok, tapi mood ke laut la pula, so sha decide nak buatkan entry blog ni simple, sahaja, memandangkan sha masih suri rumah sepenuh masa, just jaga edan at the same time eyahh Im blogger yg kurang nak aktif haha, mungkin sebab dah jadi mak haha..alasan tak boleh pakai..orang lain pun beranak juga, tetap aktif blog, jeles sha tauu..

So kerjaya sha nak share dekat korang, bukan mau hasut nak join tau, ini entry santai ja, sambil2 ayun edan, actually sha dah mula join sejak bulan 1, tapi xla aktif sangat sebab masih busy jaga edan, haha alasan lg, sebab edan masih kecil kan, terpengaruh dekat husband yang baru beberapa bulan join mampu dapat sales 10 net wahhh..masyukk..

Benarlah kata orang usaha tangga kejayaan, kami dah bergabung tenaga kumpul sales, of cos bukan mudah, kena menghadap hp dan laptop setiap masa, nak curi masa, terkejar2 dengan kerja hakiki lagi, guys sha suri rumah, bukan goyang kaki tau, cuci kain pakai tgn, masak semua sha buat sendiri memandangkan dah ada rumah baru, rumah pun belum kemas lg haha..

Apa sha nak kata, yang penting usaha, tawakal dan berdoa, insyaAllah Allah nampak, apapun bisnes yang kita join memang kena consider yg di Atas sana, dia pemberi rezeki, tapi kalau dah join, cepat give up, tak buat kerja..mana ada sales haha..kan

Sha harap dengan cuckoo ni dapat membantu masalah kewangan kitaorg, sekarang pun semuanya perlukan duit, lagi2 edan nak membesar kan, banyak keperluan nak sedia kan..yang mak mak juga melopong, dalam hati tak apalah asal anak aku dapat yang terbaik untuk ku..ko tak nak ka? hihi

banyak lagi sha nak share, sikit2 la nak kena paksa hati hadap blog untuk terus update, sayang tau domain bayar sampai 2021 kalau blog hambar kann..hihi

siapa nak join cuckoo, eh kata tadi tak paksa haha..kot la kan nak join ka nak beli cuckoo ka, sha cover ja seluruh malaysia, simple

ni nah pergi kedai online sha, shopping dekat sana..

https://store.cuckoo.com.my/estore/sharina/

cau cin cau..
wassalam

March 22, 2019

Friday, March 22, 2019

Edan kena warded

Edan kena warded
Assalamualaikum, sha baru keluar ward kemarin sebab edan demam panas dan cirit birit berdarah sejak selasa tu.


Al kisahnya ini kali pertama edan demam mencecah 37.6, disertai dengan cirit birit lebih dari 8kali sehari, lagi teruk terdapat sedikit lendiri bercampur darah dekat najis edan..ibu mana tidak risau walaupun ramai yang cakap edan dalam proses nak ringan kan badan memandangkan dia sudah mula bertiarap dan mau masuk umur 6 bulan

Pengalaman pertama kali warded sangat pahit buat umie dan edan, bila nampak edan kena jarum ambil darah kedua2 tanganya dan edan sangat trauma bila nurse mula pegang tangan nya..manatah nya 4x edan kena jarum, nak salahkan nurse tak pandai ambil darah pun susah nak cakap, sha lagi suka pakar yang buat..steady ja edan..

Maafkan umie nak, umie terlalu careless bab makan sedangkan umie masih breastfeed edan sepenuhnya, dan juga careless dalam kebersihan mainan edan..memandangkan edan sudah mula suka memasukkan semua benda kedakam mulut.

Doktor syak edan ada jangkitan kuman menyebabkan cirit birit yang kerap..maafkan umie nak..ermm

Sehingga hari ini edan masih berak, tapi warna najis sudah bertukar warna kuning..kesian anus edan merah dan berbadas..

Korang ada petua tak untuk hilangkan cirit birit dan sembuhkan badas ni?

Doktor memang sarankan kerapkan bfeeding..dan minum air garam tuk gantikan air yang hilang dalam badan edan dan ada bekalkan cream khas untuk badas.

Hopely edan cepat sembuh nak.

March 8, 2019

Friday, March 08, 2019

Pindah Rumah Baru

Pindah Rumah Baru
Assalamualaikum guys..minggu yang sibuk yang amat, mengemas, berangkut dan mengemas kembali, finally sha duduk rumah sendiri

Sebelum ni sha tinggal quarter husband, then pindah ke rumah ipar sha..tumpang sekejap tunggu edan besar sikit baru pindah..tunggu punya tunggu dekat 5 bulan juga baru dapat pindah hihi..



Rumah idaman sha..pink color, tapi kami sewa rumah ja, rumah apartment biasa2 ja..hihi..tak apalah kan yang penting susah senang sendiri ja yang tahu..betul kan?? Part yang pemalas tu laki bini dan anak ja sendiri tau, kalau tinggal dekat rumah orang lain..kena control macam macam..so better duk rumah sendiri tak kiralah menyewa ka..beli ka..

Dah masuk bulan 3, entry pun tiada lagi huhu..bulan lalu 1 entry ja update alahai..ni la simptom mak mak kan..haha

Okla nak sambung kemas lagi..nanti sha story pasal edan ya..
Cau cincauu

February 13, 2019

Wednesday, February 13, 2019

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita
Image may contain: drink

Manfaat Air Kosong Pada Badan Kita | Assalmualaikum guys..lama sha menyepi, mesti nak bagi alasan edan lagi la ni? haha pengurusan lebih kepada edan sekarang ni, lagi-lagi edan sekarang dah pandai tukar-tukar perangai..haha nak tidur kena popok dia, nak susu tak nak berenggang dengan umie dia..puhhh tough jadi ibu sebenarnya, so sha tabik pada blogger yang jadi ibu kepada 2-3 anak dapat update blog juga..tepokkkk..hihi

Ok sebenarnya sharing pada hari ini berkenaan air kosong kalau istilah kami, ait mati, air putih yang dimasak. kajian mendapati bahawa air yang diminum pada masa yang sesuai dapat membantuk sistem dalam badan kita.

Thats why kenapa kita disarankan meminum air sekurangnya 6 gelas sehari, agar kulit kita tidak kering, sistem dalam badan pun bergerak dan lain-lain lagi

Sha sebagai ibu yang menyusukan juga perlu minum banyak air, sebab edan kecil lagi, so memang perlu, dalam 2-3liter sehari. Untuk ibu mengandung juga digalakkan minum air yang banyak, jangan takut kepada mitos minum air banyak ketuban jadi banyak juga, itu semua karut hihi, malah ianya menghindari dari masalah baby dalam kandungan lambat mendapat nutrisi.

Tapi ingat air kosong yang dimasak sahaja tidak memberi jaminan air yang terkandung benar-benar bersih dari bahan-bahan karat dan sebagainya, maklumlah paip sekarang dah lama kita pakai, so karat memang tak boleh nak cakap kan.



Tapislah air yang korang minum dengan penapis air, sekarang banyak yang mampu milik serendah RM75.47 sahaja sebulan, kalau nak pasang boleh roger sha, sha antara seller yang menjual penapis air jenama Cuckoo

No photo description available.

Nak tahu lebih lanjut boleh whatsapp sha https://wa.me/60128427478 untuk dapatkan promosi, terhad kepada 10 orang sahaja.

January 7, 2019

Monday, January 07, 2019

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin