26 August 2016

Segmen Bloglist By Akupenghibur.com



{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
Bloglist untuk blog akupenghibur.com selama 1tahun
1 Blogger bertuah Feed Blog di Blog akupenghibur.com

Mula : 25 Ogos 2016 | Tamat :1 Sept 2016


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Bloglist By Akupenghibur.com

2. Letakkan blog acik di bloglist blog kamu

3. Follow instagram :
@acik21,

4. Copy code di bawah dan paste ke ruangan html di blog kamu





03 August 2016

Hubungan Kerana Allah.

"Allah tidak beri apa yang kita INGINKAN tapi Allah beri apa yang kita PERLUKAN" 

Alhamdulilah, dia pergi tanpa kata, tapi penggantinya adalah yang lebih indah..Allah telah aturkan segalanya mengikut aliran masing-masing, tapi itu belum cukup untuk kita kata yes..yang penting usaha dan doa..

Apa yang ingin dikatakan?

Hihihi, cukuplah kamu tahu, diri ini telah melalui saat gemuruh yang tidak terhingga pada berbulan yang lepas...bukan kahwin laa..adui haha..fikir lagi...fikir lagi...sampai kamu jemu..hahaha

Hubungan yang sunyi itu, (ehhh..kan dah terbongkar tentang hubungan) hahaha..Alhamdulilah, aku dipertemukan secara tidak langsung dengan stalker terhebat mengalahkan perempuan...hahaha, he was strange..and I was huhu...

Kenapa aku pilih dia? or kenapa dia pilih aku?

Peribadinya, aku lebih senang dengan dia sebab dia ada hubungan kuat dengan Allah..dan aku tahu, dia adalah pilihan yang tepat..sip amat hahahha..dan aku memutuskan untuk biarkan hubungan sunyi tanpa siapa pun tahu dengan siapa pilihan ku..

Katanya, jika itu membuatkan lebih bermanfaat, apa salahnya, dan jika itu lebih mengaibkan..lebih baik jangan..pendamkan saja

lebih kurang begitu jugalah ayat dia..dan kenapa sastera aku pekat malam ni? hahaha

Terlalu awal kali aku mengatakan tapi Insyallah hubungan ini adalah kerana Allah..


Wassalam :)



02 August 2016

Berhenti jadi Designer?


Lama sudah tidak update blog..terlalu lama, rindu nak ceritakan masalah yang telah banyak disimpan, "Patutlah jantung kamu panas, semua simpan dekat hati..iya?" hahaha...entahlah..apapun sangat beruntung bila digerakkan hati untuk menaip dalam sebuah entry..(sibuk memanjang tengok korea, apatah nya) hahaha...

Welcome back, opzzpinky..oh ya...since dah lama tak buka service edit blog, ramai juga yang tanya..

"Edit blog still available?"

"....."

Tak tahulah kalau masih pandai lagi nak edit-edit blog ni hahaha
Dan ada seorang ni, boleh pula tanya

"Blog masih ada? "

Ketara sangat nak stalk..hahaha...ada tapi tak aktif..terus diamkan diri..kesian blog OPZZPINKY, bayar domain tahun-tahun, tak aktif..huhu..

Ok banyak sangat sindiran 'hati' ini..hahahaha..

Actually, before this sha ambil part time jadi designer since tahun lepas..dekat setahun juga kan.., design logo, banner, poster anything berkaitan dengan marketing..tak sibuk cuma penat dari kerja seharian..sambung dengan kerja malam..of course is too stress kejar dateline dan karenah client membuatkan diri ini berhenti jadi designer untuk company itu...untuk company itu sahaja..

Maybe lepas ni, boleh open edit blog..hahaha...gatai tangan nak edit baru 2 hari kot berhenti jadi designer...hahaha...bagi masa nak kaji balik code html..wooo...bukan sehari dua hari..woo...hahaha...InsyaAllah..

I feel free now...no stress, no dateline and no side income yang tetap hahaha...percaya pada rezeki yang Allah bagi..mana-mana pun ada..yang penting usaha..arasi??

Wassalam :)



15 May 2016

8 Gambar Kucing pakai Baju..Comeyyy tau

Sha nampak baju dekat website luar negara..sangat comel, then sha pun dengan geli hati beli untuk pakaikan dekat Chibi, tapi sayang tak muat..haha..chibi dah besar kot, tak muat saiz XS..hahaha..then try dekat anak dia..Nyaknyak..eh..ngam sangat..comel gitu hahha..

Harga baju comel ni, RM6-7 lebih la..sha pun dah tak ingat berapa haha..saiz dalam XS - XL kot..comel-comel semuanya..tapi PREORDER...dalam 2-3 minggu baru sampai..

Kalau korang berminat nak order..
boleh PM sha, sha boleh tolong orderkan 
Wasap 012-8427478
(dilarang berkenalan -.-') hahahhaa...

So that, 8 gambar sha belanja kat korang..NyakNyak pakai baju comey sangat hahaha







11 May 2016

Crystal Hill, Kundasang Sabah


Welcome to Crystal Hill, Kundasang Sabah..lama sangat sha tak hiking..kaki dah gatal nak capai puncak..planning dah siap-siap cuti Hari Pekerja nak ke Kundasang, Favourite Place sha, banyak kali ke sini tak pernah jemu..sebabnya sha suka suasana Kundasang yang sejuk hahaha..dan paling penting Background Gunung Kinabalu, macam blog sha..Awesome kan !!

Nanti ketibaan sha di Kundasang sha akan ceritakan pada entry seterusnya..

Kami bangun pada jam 5.00 am untuk persiapan ke Crystal Hill, kalau dari rumah kawan sha, tidak begitu jauh..sha agak-agak dalam 2-3KM..jalan kaki dari rumah kawan terus ke pekan..untuk pengetahuan semua, Kundasang memang sangat sejuk dan permandangan macam luar negara..ala-ala New Zealand, 1st time sha keluar seawal pagi begitu..nyaman sangat udara....


Time ni, Gunung Kinabalu masih diselimuti kabus yang sangat tebal..actually taklah sesejuk yang dulu, sekarang kan musim kemarau, so Kundasang pada Volume 3/6..tapi jangan cuba-cuba untuk mandi pada awal pagi kalau tidak mahu beku dan ternyata kami belum mandi ketika ini..hahah..


Selepas sesat berseorangan...haha..terlampau excited sha nak jumpa puncak..beberapa minit kemudian..I was Subhanallah..amazing view sekitar Kundasang..tak pernah sha nampak view sebegini cantik dengan keseluruhannya diselimuti kabus..sha tak pernah hiking awal pagi..serius this is Awesome !!


Terima kasih lalalng untuk kerjasama itu hahaha..macam tiba-tiba ada kuasa pula buat lalang jatuh hahaha

Abaikan mata baru bangun

Dan menariknya Crystal Hill,  nak ke puncak kena menuruni bukit hahhaa, selama ni sha hiking, nak ke puncak ke naik ke puncak..ahh ambik kau..terpaksa menahan kaki, nda lama kaki bertegap..haha..dan macam bukit yang lain Crystal Hill ada 2 puncak yang sangat cantik..

Dan bermulalah si kaki bergambar menunjukkan bakat masing-masing..dan ini kali pertama sha buat lompatan sempurna, menghadap depan dan senyum...hahha..jangan ditanya behind the scene punya gambar..cacat -.-' sangat

 
View menghadap Pekan Kundasang

View menghadap laluan masuk Crystal Hill 


Larian penuh semangt Opzzpinky ke udara..hahha
Print screen dari insta : @opzzpinky (boleh follow)



Fresh dari ''Peti Sejuk'' Kundasang, sampai air pun boleh sejuk oleh cuaca..hebatkan kuasa Allah..


Dan ini adalah puncak kedua Crystal Hill, jalan macam laluan masuk, kena pandai tahan kaki kalau tak memang akan jatuh sebab lalang sangat licin haha..tinggal kena kasih ketawa ja kalau ada orang yang jatuh..bukan sha ok..haha..sha pakai kasut hiking POWER..ok promote nampak..:P



Dah boleh buat wallpaper whatsapp korang..ehhh..hahah..Sia sayang Kinabalu, kita akan jumpa lagi bulan 12 ini..InsyaAllah..heeee


ok..ini anak-anak sekalian, teman seUITM sha dulu time Diploma..untunglah korang masuk dalam blog sha..haksss..tak femes pun engkao..hahahah..ok jangan renung lama-lama..haha


ok selesai hiking, tibanya masa untuk turun bukit..macam yang sha cakap tadi..kena hati-hati..jalan licin dan curam..Puas Hati sangat hiking ada Gunung Kinabalu..meskipun macam sekejap ja sha cerita kali ni kan, taklah..jom tengok gambar muka penat hiking hahaha...


Using Samsung J7 13mp


Aku dan Gunung Kinabalu ..hee


Pasar Kundasang, sha wajib beli Tuhau, makanan Dusun bogia haha..


Dan ini replika Picai..Kundasang sangat popular dengan sayur ni..hebat kan sha dapat angkat sayur ni..berat tauu..hahaha...kereta lalu lalang..sha tak heran, dorang bukan kenal sha pun hahaha..itulah kelebihan bukan artis..hakss

Berapa kali pun menjejak bumi Kundasang, sha tetap tak pernah jemu..please buat hiking area Kundasang lagi..haha..

*sambil buka spek* Love from Kundasang..