12 September 2015

Giveaway Wallet By Opzzpinky

Rasa lama sangat sha tak buat GA, so today sha nak bagi wallet cute ni dekat korang yang bertuah..ok bah kan? try join dulu, mana lah tau ada luck kan...

Syarat simple ja la awak !!

Follow Blog Sha
Like Fan Page 
Follow kita dekat Insta 
kalau tiada insta, abaikan..kalau dah follow terima kasih :)

Hadiah..kita nak bagi 1 wallet kat atas ni dekat orang yang bertuah..siapa kah? kita main random ja..adil dan saksama..kan..so korang pilihlah nak warna apa..

Start 12 Aug until 12 Sept..so ada masa sebulan, kena join awal2 tau..takut nanti terlupa kahh..hahh..tak ke kempunan kau hahaha...

Good Luck !!!

--------------------------------------------------------------------------------

Hadiah ni sha order nun jauh dekat China..so lambat sikit dapat tauuu..tapi..tapi sha janji korang akan dapat juga..sebab sha borong bag dari sana..

Kalau korang nak beli, contact ja sha...ok..kita bagi harga murah punya..yang penting korang bayar postage dari China tu..hihih

28 August 2015

Senarai Peserta Giveaway Wallet By Opzzpinky

Alhamdullilah...penyertaan sangat luar jangkaan..terima kasih sebab join GA sha..
kalau korang belum join..KLIK SINI..tamat 12 september..lama lagi tapi takut nanti terlupa atau terlepas nak dapatkan wallet percuma yang comel jeeee...hahaha

Dengan adanya link ni..harap peserta dapatlah blogwalking..kenal-kenal dan tambah kenalan..kan..hihih...mana tau jumpa kawan lama, atau jumpa jodoh..opss...hahah

  1. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  2. http://nanakimie.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  3. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  4. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  5. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  6. http://www.syuhadasalleh.my/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  7. http://www.syahidahfadilah.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  8. http://lyalee.blogspot.com/2015/08/saya-nak-masuk-bloglist-vitamin-wawa.html
  9. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  10. http://ilovebunga89.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  11. http://rianalittlecuties.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  12. http//hanimsain-delimasari.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  13. http://adna2029.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  14. http://yumikumiko92.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  15. http://bungakayangan.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  16. http://www.naniena.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  17. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  18. http://kasihshadz.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  19. http://sallyadan.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  20. http://miminadam.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  21. http://gadeez-dec.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  22. http://www.murnialysa.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  23. http://afidahazmi88.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  24. http://vithebat.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  25. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  26. http://www.hanifidrus.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  27. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  28. http://www.honeyonnee.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  29. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  30. http://myemosaid.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  31. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  32. http://vitaminwawa.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  33. http://yangbaik.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  34. http://husnamalek.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  35. http://storymoryluahanku.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  36. http://www.mialiana.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  37. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  38. http://jaajahat.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  39. http://cikcoklat1235.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  40. http://www.safurara.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  41. http://prettycosmos.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  42. http://fiqahhamed.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  43. http://mrsfara.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  44. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  45. http://mardiahdiana.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  46. http://stnrsyfh.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  47. http://messarah.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  48. http://ribenasyaz.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  49. http://kelip-kelipkehidupan.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  50. http://www.efaothman.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  51. http://awansayatasana.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  52. http://k-pophitsz.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  53. http://scarlettj1.blogspot.com/2015/08/wallet-giveaway-by-oppzzpinky.html
  54. http://danishdamiadaris.blogspot.com/
  55. http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  56. http://awazans.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  57. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  58. http://daieindahsmile.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  59. http://www.mreena.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  60. http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  61. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  62. http://www.kakgojes.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  63. http://www.mariafirdz.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  64. http://cintahawaa.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  65. http://jombercontest.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  66. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  67. http://nuraainms.blogspot.com/2015/08/giveaways-wallet-by-opzzpinky.html
  68. http://juraidahrahman.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  69. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  70. http://www.sayidahnapisah.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  71. http://lalavenz.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  72. http://norminieza.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  73. http://cikash.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html?m=1
  74. http://cahayakukasih.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  75. http://scha-giveaway.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  76. http://masuri24.blogspot.com/
  77. http://belogsheila.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html?m=1
  78. http://ohmysecondblog.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  79. http://www.cekgunorazimah.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  80. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  81. http://www.inanihazwani.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  82. http://syirasophie.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  83. http://satujanjikita.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  84. http://seriimpian86.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  85. http://zarachingu.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  86. http://www.lindosh.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  87. http://zitaomar.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  88. http://emalinmohd.blogspot.com
  89. http://lalavenz.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  90. http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  91. http://ctroxalynna.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  92. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  93. http://naurahnawwarah.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  94. http://dielacraft.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  95. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
  96. http://farahanasharif.blogspot.com/2015/08/giveaway-wallet-by-opzzpinky.html
Mari lapor korang punya nombor bertuah..cek link masing-masing..kot-kot sha terlepas pandang ka..link tak ada ka..link rosak ka..bagitau ya..sebelum penyertaan tamat..

Terima kasih semuanya..korang memang sporting...
Tunggu sha update link penyertaan ni ya...

23 August 2015

Purse RM 20.00


Sha nak test dekat blog, if ada yang berminat nak beli Purse murah ja RM20/pcs, Purse sha beli dekat luar negara, so macam preorder lah juga dalam 2-3 minggu baru dapat barang..Harga tersebut sudah termasuk dalam postage dari Luar Negara ke Malaysia..

Ada 10 Design sha akan keluarkan dalam 1 Batch, color full..kalau ada yang berminat nak join group whatsapp untuk purse dan Bag..boleh Whatsapp sha 012-8427478
Kalau nak cuci mata atau nak tunggu design next batch pun boleh join juga..sha tak remove korang juga kalau tak beli..hihih...

Cara Order :-
Whatsapp sha = Warna dan Code Purse



21 August 2015

Pindah Rumah - Streamyx Tidak Dapat Connect

Pindah rumah, streamyx pun kena join sekali..memandangkan housemate sha janji nak bayar sama-sama hahaha...apapun kena bahagi dua..lepas ni banyaklah komitmen yang kena bayar..so bila sha dah excited nak connect..modem menyala ja..cuma tiada connection..adui pening gua..

tak payah dok pening2..panggil ja TM service dekat kawasan korang..bila pindah rumah ni kena cek cable telephone, kena cek kawasan tu boleh pasang internet ka..lepas tu baru dorang ukur meter cable nak pasang..RM5/semeter...

Maka selesailah masalah streamyx..melayang RM100 haha..tak apalah yang penting dapat connection..

16 August 2015

Tempoyak Durian Merah

This Picture Credit to Year of the Durian
Ok..musim nya sudah tiba...musim durian putih dan durian merah datang sekali ja setahun..eh yaka?yang pencinta durian memang heaven lah saat ni..harga runtuh sampai RM20 makan sampai puas...dekat Ranau sana..bah apa lagi..jooommm..

Durian Merah ni dekat tumbuh segar dekat area Telupid, Sandakan, Bukit Garam...dekat rumah sha pun ada sepokok..baru tahun lalu berbuah..tapi tak banyaklah...durian ni kalau makan begitu ja..memang tak ada rasa..tapi kalau buat tempoyak..perggghh..makan dengan nasi putih panas ja dah berselera..

Resepinya masak durian merah ni..tumis pakai bawang besar, tambahlah perasa..masak dengan biji sekali pun sedap..tapi masakan paling sedap..mama sha buat..perghh..memang bertambah..

Tapi belum ada rezeki sha makan tempoyak lagi...tengah mencari durian merah di Kota kinabalu ni, sudah sikit..Blogger Eca ada juga dekat Gaya Street tu pun satu tapau RM15 katanya...mahal gilaaaak..

Insya Allah kalau pulang sandakan hujung bulan ni..boleh makan puas2 kalau masih musimnya..plessss..hahaha