Pic credit to IG Yatie
Alhamdulilah, majlis bersungkai antara blogger selesai dengan jayanya, walaupun sha nda dapat join atas urusan jarak, namun sha tetap mau juga buat entry untuk kejayaan menganjurkan pertemuan pertama sesama komunity Sabahan Blogger ini

Pada Jumaat yang lalu, 16 June 2017, bertempat di Bies Kitchen Kota Kinabalu, Sabah telah diadakan majlis sungkai yang disertai seramai 9 blogger wanita dikawasan sekitar Kota Kinabalu


Antara blogger cute yang hadir adalah 

2. http://www.ecadwinkyasha.com/
3. https://mrsyatie.blogspot.com
4. http://lizaizara.blogspot.my/
5. https://nnizati.blogspot.my
6. http://shumie-dz.blogspot.my/
7. http://inikisahtia.blogspot.com
8. http://www.syuhadasalleh.my
9. http://ciknurul23.blogspot.com/

Yang pastinya korang sudah lama mengenali dorang semua, paling sporting dan happy go lucky semuanya, walaupun sha tidak dapat turut serta, tapi sha dapat merasai keseronokan sungkai bersama yang dorang kongsikan melalui Group Whatsapp. Pelbagai aktiviti menarik seperti cabutan bertuah, bertukar hadiah dan sesi bergambar, best kan

Insyallah next plan sha nda mau ketinggalan untuk ikut program yang akan disusun atur. 

Blogger terlebih excited
~ Sha
klik banner untuk join :)

Username SG Shop : Sharina
Id Blog : sHaRiNa eLyaNa
Facebook : Sharina Saimon
Instagram : Opzzpinky
-Tema Raya 2016-
Marhaban ya Ramadhan, sedihnyaa..hanya tinggal 9 hari lagi kita akan masuk ke bulan Syawal untuk meraihkan kemenangan kita berpuasa penuh sebulan, yeahh..tapi kan korang, bab baju raya, mesti korang dah buat siap-siap sebelum bulan puasa lagi kan? sama lah kita haha..lagi-lagi size sha tiada dalam size readymade, sedihhh tauu, so sha akan hantar ke tailor 2 bulan sebelum raya, awal kan? haha

Lazada Blogger Contest
klik banner untuk join

Tema Baju Raya Tahun ini adalah Unggu, nda lah spesifik sangat, unggu gelap atau terang pun, tapi biasanya kalau family sedondon zaman sekarang warna sama tapi beza terang atau gelap kan, ada kelainan disitu..haha. Contohnya, lelaki pakai kurta unggu terang, perempuan pula unggu plain yang gelap, digabungkan dengan warna tudung terang bercorak bungaan, so matched kan..

Untuk Fesyen baju pula, kali ini sha pilih simple ja, baju ala-ala maxi dress, dengan lace bunga dekat pinggang, tapi mengekalkan konsep jubah berfesyen,  so masih boleh makan banyak bila raya nanti haha..

Jom meriahkan Contest Lazada, Join Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest and Win Lazada Shopping Vouchers! Click HERE 


Good news korang, Riang Ria Raya Sale kali ini Lazada menawarkan sampai 80% diskaun, perghh..hebat kan, mana yang belum shopping tu, boleh cuci mata dekat Riang Ria Raya Sale, banyak sangat pilihan menarik untuk korang pilih




Untuk baju raya hari lain pula,  sha teringin sangat nak pilih konsep warna yang suram tapi menawan gitu contohnya Jelitasara X Lazada Kurung Belle (Grey) dipadankan dengan Jelitasara X Lazada Basic Instant Shawl (Creme Brulee) warna menarik hati kan..

Semua ini korang boleh dapatkan hanya di LAZADA
No automatic alt text available.
Salam 20 Ramadhan, sedar tak sedar, kita telah masuk pada 10 Ramadhan terakhir, benda baik sha nak kongsikan buat korang, Stokin Muslimah RM10 khas untuk bulan mulia ini, murah kan? kalau korang nak tahu, sha guna stokin jenama Silvy ni boleh tahan sampai 2-3 tahun, dan korang jangan risau, beli banyak stokin dapat free gift

Selain dari stokin, ada jual juga Handsock untuk raya nanti, kalau jenis kain yang licin boleh sarung handsock selamat nda kenampakan aurat tangan kan..harga sama juga RM10

Pelbagai warna untuk korang pilih dan yang pastinya FREE POSTAGE.
Sha sahaja dah borong 8 helai stokin, boleh pakai sampai 5 tahun, sebab Stokin ni jenis yang tebal *love*

Pertanyaan lanjut sila hubungi :
Facebook : Stokin Muslimah
Dan SMS atau Whatsapp ke 019-2366405 
atau Klik sini untuk direct Whatsapp


Tahun ke 5 Ramadhan tanpa seorang bapa, time macam ni, kita dah busy beli kelengkapan raya bersama, I really miss u dad

Al-Fatihah buat Arwah bapa sha, Saimon @ Razman Bin Abdullah