06 September 2016

Tips Hilangkan Blackhead dekat hidung

Image result for blackhead
 
 Banyak produk yang sha nampak dijual untuk menghilangkan blackhead yang ada dekat hidung, ada yang mahal, ada yang mampu milik..tapi tips kali ini, sha nak bagitahu, bahan merupakan benda yang kita gunakan setiap hari..nak tahu? jom baca dulu apa itu blackhead :)

Blackhead adalah lebihan minyak dan kulit mati yang terkumpul pada kelenjar “sebaceous”. Senang cerita, blackhead adalah pori yang tersumbat tetapi dalam keadaan permukaan kulit terbuka.

Apabila terdedah kepada udara, akan berlaku pengoksidaan yang menyebabkan warna lebihan minyak dan kulit mati yang tersumbat itu berwarna hitam.

So, untuk menyelesaikan masalah tersebut, sha menggunakan BERUS GIGI dan UBAT GIGI sahaja, Caranya sama macam korang memberus gigi, tapi ini untuk berus dekat hidung, berus perlahan-lahan selama 2-5minit, dan bersihkan menggunakan air. siap..

Untuk hasil mantap, pakailah Masker Vietnam RM5 sahaja beli dekat IG @shaelyana-shop

04 September 2016

We Don't Talk Anymore lirik

Image result for "We Don't Talk Anymore" 

"We Don't Talk Anymore"
(feat. Selena Gomez)


[Charlie Puth:]
We don't talk anymore
We don't talk anymore
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
What was all of it for
Ohh, we don't talk anymore, like we used to do...

I just heard you found the one, you've been looking
You've been looking for
I wish I would have known that wasn't me
Cause even after all this time
I still wonder
Why I can't move on
Just the way you did so easily

Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight
If he's holdin onto you so tight
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Ohh, it's such a shame

That we don't talk anymore
We don't talk anymore
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
What was all of it for?
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do

[Selena Gomez:]
I just hope you're lying next to somebody
Who knows how to love you like me
There must be a good reason that you're gone
Every now and then I think you might want me to
Come show up at your door
But I'm just too afraid that I'll be wrong

Don't wanna know
If you're looking into her eyes
If she's holdin onto you so tight the way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

[Charlie Puth & Selena Gomez:]
That we don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
(We don't we don't)
What was all of it for?
(We don't we don't)
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do
Like we used to do

Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight
If he's giving it to you just right
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
(We don't we don't)
What was all of it for?
(We don't we don't)
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do

(We don't talk anymore)
Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight (Oh)
If he's holding onto you so tight (Oh)
The way I did before
(We don't talk anymore)
I overdosed
Should've known your love was a game (Oh)
Now I can't get you out of my brain (Woah)
Oh, it's such a shame
That we don't talk anymore

03 September 2016

Tunggu Habis Belajar, Then Dia Kahwin Dengan Orang Lain.



Well, based on pengalaman sangat mengajar untuk kita kuat, untuk tunggu habis belajar terkadang membuatkan kita sangat excited, apatah lagi tinggal 2-3 semeste saja lagi. Rupanya bahagia bersama orang tersayang itu hanya indah pada janji...hahaha..

Tipulah tak kecewa Cik Sharina, 6 Tahun kot perkenalan plus everything yang kita dah list nak buat sama-sama, diharungi dengan ketidak-izinan arwah bapa sha..huh..bukan mudah tauu..

Kita dah siap-siap nak selangkah lagi ke arah "itu" dan our relationship was gone begitu sahaja..macam kelopak bunga berterbangan..ala-ala drama gitu..

Nak bangkit itu satu hal juga, saat kebangkitan seorang yang kecewa, mula la ramai yang meluah itu, ini, alah, kita tak ready lagi la...haha..macamlah hot sangat Sharina ni...hahaha

Then my sister cakap, jangan biarkan SYAITON menguasai diri anda..makan dalam nampak..yalah sebab bila dah brake up ni banyak sangat hasutan luar dan dalam..

And..patah hati selama almost 1 tahun, terubat juga akhirnya..dengan kedatangan seorang yang STRANGER, kita tak kenal dia langsung.and he was my good stalker became my..dot dot haha..

Pesanan sha terhadap orang yang menjanjikan gula-gula kepada student..(saya tahu awak sedang membaca blog saya), hihi..tak terlalu lama untuk tunggu seorang student habis belajar, jika bagimu terlalu lama, maka anda tidak layak baginya, iya maybe I was wrong dalam perhubungan kita yang lalu, tapi perkara menyakitkan hati itu, tak perlu anda buat untuk anda mahu saya yang putuskan.

And the most important thing, pilih Allah jika jumpa orang macam ni, serah pada Dia jodoh kita, InsyaAllah Dia tahu mana yang elok.


Dear EX : Awak pun dah kahwin, saya doakan kebahagian awak dengan pasangan, Insyallah, Saya menyusul..dan bolehlah tengok kebahagian saya hidup tanpa awak sebab saya dah public kan fb saya..opss lupa, saya dah blok awak ya? hahaha..tak apa..awak fokus ja dengan wife awak..ok..

01 September 2016

Bio Seleza, Pad Wanita Yang BEST

Image result for bio seleza

My favourite pad, BIO SELEZA, rasa macam excited pula bila nak review pad terunggul bagi wanita..mungkin ada lagi yang belum kenal pad ini, maka dengan itu, mari berkenalan dengan pad sangat best bila dipakai.

Image result for bio seleza 

"Satu-satunya set tuala wanita dan pantyliner yang dicipta untuk wanita moden yang sentiasa aktif dan mementingkan kesihatan bahagian sulit."   

BIO VELOCITY (BV) ialah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari. Aliran tenaga ini akan menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia.

4 kesan kebaikan utama BIO VELOCITY:
  1. Kesan Anti-Bakteria
  2. Mengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan metabolisma tubuh
  3. Meningkatkan sistem pertahanan badan melawan sel kanser dan jangkitan kuman
  4. Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi  

SINAR INFRARED JAUH (FIR) berfungsi melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan metabolisma.

ION NEGATIF berfungsi untuk membunuh kuman pada organ intik wanita, menghilangkan bau serta membantu keseimbangan hormon.



Image result for bio seleza 


Perbandingan antara Pad Bio Seleza dengan Pad lain 
Image result for bio seleza 

Untuk testimonial dari sha sendiri pengguna Bio Seleza dalam tempoh 3 Bulan, perkara biasa bagi wanita yang tidak menjaga luaran dan dalaman badan akan mengalami masalah perempuan seperti keputihan, lambat period, sengugut dan lain lain lagi.

Solution nya adalah Bio Seleza.

Lambat datang bulan dan period tidak stabil adalah punca stress, kadang-kadang berlaku juga pada sha, tapi sejak pakai pantyliner Bio Seleza, alhamdulilah..dua hari period dah datang.

Pakai Pad siang Bio Seleza juga dapat mengurangkan sengugut ketika period, alhamdulilah tiadalah sakit yang kuat sehingga menggangu kerja sha di office.

Bila pada Pad siang Bio Seleza ni, tembus tak pernah lagi, namun ganti pad itu penting mengelakkan jangkitan berlaku.

Itu sahaja review sha tentang produk dari Hai-O Marketing, jika ada sebarang pertanyaan sila PM saya di FaceBook, untuk membeli barangan Bio Seleza area Kota Kinabalu, boleh whatsapp sha 012-842 7478

Terima Kasih :)

Cash Out Earning Dari Nuffnang Kali Ke3

Image result for Cash Out Nuffnang

Alhamdulila, rezeki tak kemana, walaupun blog jarang sangat buka, namun iklan tetap jalan..ini semua sebab keyword juga benarkan pencari masuk ke dalam blog..mantap keyword ni..hihi



Dapatlah RM50, siapa yang bagi free kan? hahah, walaupun sikit, tak macam korang punya..lagi masyuk kan? terasa semangat pula berblog..haha..sebab duit kan? nak bayar gst doh...hahaha...sayang nuffnang ketat-ketat..