24 May 2017

Tempat Kerja Baru

Image result for tempat kerja baru
Alhamdulilah, akhirnya sharina berjaya meng-update entry pasal tempat kerja barunya, haha..actually nda baru sudah, sebab mau dekat 2 bulan lebih sudah kerja sana, saja mau bagitau diblog, kot-kot orang kuat stalk blog ni hahaha, mau juga tau perkembangan terbaru sharina kan..haha perasan

Yeahhh, sesudah menghabiskan tempoh 5 bulan menganggur, akhirnya, sha dapat kerja di Sandakan, memang nekad sudah hati ini mau cari kerja di Sandakan sebab dekat sama keluarga dan tut..haha..nanti karau pindah randah mengangkut barang yang macam lari dari rumah saja bah.

Tempat kerja baru ni sha sebagai Admin Clerk di Company Aluminium dan Glass, sibuk tersangatlah sibuk. Sha ok ja kalau sibuk pun kan, yang penting persekitaran ok, tapi nda macam yang sha impikan, tempat kerja lama masih yang paling bagus didunia haha, dengan bos yang boleh buat kawan, (bos pandai stalk ini blog hahaha) malangnya boss sekarang sangat garang dan tegas, tapi masih boleh tahan jugalah, jadi sharina kenalah pandai fikir positif, dan kerja kena ikhlas

Tapi kalau betul nda tahan, apa boleh buat kan..hah
memang begitu kalau kerja makan gaji


Sha xda selfie dalam opis memandangkan busy kerja, tapi sha jumpa gambar opis dalam google 

Image result for hwa chai glass enterprise

Liang (cantik) bukan? untuk cleaning satu bangunan ni, memang sandi (teruk) juga awal pagi, hahaha..apapun. semoga Allah cekalkan hati sharina untuk terus berjuang dalam office ini..hahaha..aminnn

22 May 2017

Sabahan Blogger ♥ Dibawah Bayu Kami Bersatu ♥

Logo Sabahan Blogger V2
Excited nya lah bila group Sabahan Blogger ini diaktifkan kembali, sebenarnya ada, cuma macam tiada haha..Sha dengan Mad memang dah plan lama dah sejak kami ambil kursus di AMC pada 2013 dulu, dah namanya blogger, bualan kami memang pasal blog ja, kalau orang nda tahu memang akan bosan haha..

Then ahli jawatankuasa yang lain pun ada bincang juga pasal penubuhan ni, hahaha, maka lahirlah Sabahan Blogger ♥ Dibawah Bayu Kami Bersatu ♥ logo by Rahmad www.rahmadgraphic.my, Tagline by Eca www.ecadwinkyasha.com dan blog tersendiri www.sabahanblogger.com artikel menarik tentang Sabah, InsyaAllah akan kami ceritakan disitu

Anda seorang blogger? dari Sabah? mari join komuniti kami, PM sha di FB or Email pun boleh, dan boleh follow rakan blogger yang lain, dan berkenalan, semua sporting..hihi


List Sabahan Blogger
  1. www.rahmadgraphic.my
  2. www.kisahemasputih.com
  3. www.ecadwinkyasha.com
  4. dapurjirankuberasap.blogspot.com
  5. shumie-dz.blogspot.com
  6. unnianje.blogspot.my
  7. www.jun-zie.com
  8. msvelentine.blogspot.my
  9. blogashalya.blogspot.my
  10. anumabdullah93.blogspot.com
  11. lizaizara.blogspot.my
  12. sukasukasurirumah.blogspot.my
  13. www.opzzpinky.my
  14. nnizati.blogspot.com
  15. www.dayverampas.com
  16. nourayuadieb.blogspot.com
  17. hunyieda.blogspot.com
  18. hidayah97-bittersweet.blogspot.my
  19. www.kakgojes.com
  20. mrsyatie.blogspot.com
  21. www.dedauncomel.com
  22. www.elihjapahar.com

03 May 2017

Elopura Recreation Park, Sandakan Sabah



Terlepas gian nak hiking setelah sekian lamanya haha..rindu sebenarnya nak panjat2 bukit ni, and now sha dah pindah Sandakan, sha pun tak tahu bila nak pergi KK. rindu dengan KK..haha..ok ok kita cerita pasal Bukit yang ada di Sandakan. eh sha baru tahu. Sandakan pun ada bukit untuk didaki..hihi..*tepuk dahi*

So, plan sudah pun diatur, malangnya sha dan kawan-kawan lambat naik bukit, dalam jam 11pagi, terbakar muka kita hahha..agak mencabar dan this is 1st time mendaki jam 11, (Gunung Kinabalu beza tau sebab dia sejukkk) matahari dah naik diatas kepala..lucu juga, peluh dah turun bagai hujan hutan tropika haha..nyamannn, namun kami tetap tak putus asa, teruskan juga mendakinya



Untuk masuk ke Elopura Recreation Park, korang kena masuk jalan Astana Height, jalan lurus sampai ada satu park kereta, dekat dengan kawasan perumahan, signboard Elopura Recreation Park agak terlindung sikit, tapi jangan risau, dekat ja dengan car park tadi, sebelah kiri. Kami pun masa mula2 memang sesat haha..jangan harap sangat google maps ya..

Hiking With BFF Sandakan
Untung kan mana-mana pergi ada BFF, hihi presenting my BFF since 2007 Daya dan Is, dua-dua cute hahahah



Peringatan kepada pendaki wanita, mendakilah secara berkumpulan sebab kawasan bukit ini tersangatlah sunyi dan krik krik haha..pastikan ada kawan lelaki ikut, seram juga bila naik bukit suasana lain kan..so make sure hati-hati.

Image may contain: tree, plant, outdoor and nature

Jalan masuk starting memang redup ja, angin sepoi-sepoi, kau tunggu nanti time tiada pokok haha..disitulahhhhh...

Elopura Recreation Park pernah terbakar dulu, mungkin cuaca terlalu panas
panas gilaaa..terbakar muka kami..hahha

Image may contain: cloud, sky, tree, plant, grass, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, cloud, sky, outdoor and nature 

Image may contain: one or more people, people standing, tree, plant, sky, outdoor and nature

Naik tangga turun tangga, tangga nya cantik kan? hahaha

Image may contain: sky, plant and outdoor
Permandangan dari atas Perumahan Sim Sim

Image may contain: plant, sky, tree, outdoor and nature
 Masjid Besar Sim Sim

kepanasan suda si kawan hahaha


ini dia model kunun tahan-tahan ja gayat hahaha

Sekali lagi turun tangga, macam tangga di gunung kinabalu pula..owhh rindu dengan kinabalu haha...

Finally kami sampai puncak dengan jayanya, ambil masa 1 Jam sebab  panas yang mencabar..dengan ambil gambar dengan restnya hahaha, sangatlah funny..hahaha


Image may contain: 1 person, smiling, sky, cloud, outdoor and nature

Image may contain: 3 people, people smiling, cloud, sky, shoes, child, outdoor and nature

Maka kami pun turun bukit dengan penat dan peluh yang banyak hahaha, macam air terjun, apapun benda bila mencabar lagi best, tapi itulah rushing sangat mau naik dan turun terhad untuk menikmati keindahan alam, InsyaAllah akan kesini lagi, mungkin time sunrise, lagi cantik view..

02 April 2017

Freebies Chatbox Cartoon


Hi kamurang, selamat berhujung minggu, sha tak kemana-mana hari ini, duduk rumah, buka photoshop, rajin pulak mau bagi freebies Chatbox Cartoon, dah lapuk sebenarnya tapi sha nampak masih ramai yang guna Cbox termasuk sha, spongebob lagi..haha kalau kamurang rajin mahu kasih cantik blog, bah copy paste ja, senang..hihih

Cara-cara nak masukkan Chabtbox ke dalam Blog
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget (kalau sudah ada, just buka yang lama)
2. Copy dan Paste Code di bawah
3. Masukkan Code Gambar Freebies kedalam "Code Cbox korang Paste disini"


<center>
<div id="ShoutMix" style="background:url(http://i.imgur.com/mk2tnMW.png) no-repeat left top; width:280px;height:475px;padding: 110px 0px 0px;text-align: center;line-height: 0 ">
    <!-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->

  Code Cbox korang Paste disini

    <!-- End ShoutMix -->
<div id="ShoutMix" style="text-align:right;font-family:verdana;font-style:normal;font-size:3;padding: 5px 20px 0px 0px;line-height: 1"></div>
</div></center>


#Make sure adjust height: 220px; dalam code Cbox korang
Boleh edit HTML secara online di sini sebelum masukkan kedalam blog, selamat mencuba..

Kick Buttowski : http://i.imgur.com/mk2tnMW.png

Slugterra : http://i.imgur.com/9iHJAW6.png


Mickey Mouse : http://i.imgur.com/vBXGotp.png


Hello Kitty : http://i.imgur.com/lXJKipp.png

Winnie The Pooh : http://i.imgur.com/lcw7MmQ.png

Doraemon : http://i.imgur.com/6SlnvOA.png



01 April 2017

Lanun Cafe Sandakan

Image result for lanun cafe sandakan
Lama sudah tertarik mahu pergi makan sini Lanun Cafe Sandakan yang terletak dekat Giant Hypemarket Batu 6, IJM, Sandakan. Finally, dapat juga merasa makanan ala-ala barat dengan my bff tempoh hari (actually lamaaa sudah hahaha) well, post makan itu wajib, kena lagi time hujan begini..haha

Untuk kamurang yang suka makan benda berat tapi simple, hahaha kunun, jangan makan hari-hari, nanti nda sihat, all the fast food ya, sebab konsep Lanun Cafe ini adalah makanan barat, kata orang yang nampak mewah sama dengan harga *cing* haha, ngam ni kena spend time gajian sudah..bah bila? hahaha


Macam Cafe sendiri ja dibuat oww, haha nasib pelayan cafe sangat sporting, biarkan kami dengan kejakunan sama topi dan pedang lanun, trep-trep jadi Jack Sparrow in Pirates of The Caribbean, kunun hahaha..


Itu nahh pelayan yang sporting tu (belakang), haha inilah keadaan dalam cafe, macam dalam kapal lanun, kamurang mesti pergi sana duduk makan order sendiri baru tahu macam mana rasa cafe lanun haha..

Image may contain: indoor

Image may contain: indoor

View cantik untuk bergambar, time kami datang tu, orang yang duduk situ dah keluar, kalau nda keluar pun kami tetap nda malu mau bergambar haha..siap pakai topi lanun sama pedang (gambar diatas), nda kah orang heran? hahaha..

Image may contain: food

Image may contain: food and indoor

Makanan pula memandangkan kami 3 orang ja yang makan, kami order set makan beradab, ini kalau makan memang nda tengok orang lalu ni, nda dapat control dah keayuan haha..nampak ja terus lapar..kan..?

No automatic alt text available.

Minuman pula, kamurang try test avocado nya, paling mantap kedebak gelasnya, nda habis kalau minum satu orang haha..trep ja tu bergambar sama gelas besar dari orangnya hahaha


Banyak lagi pilihan menu yang ada, korang boleh pilih ikut kesesuaian poket masing-masing, untuk info tentang cafe ni korang boleh tengok di FB : https://www.facebook.com/pages/Lanun-cafe-Sandakan/253037478361771