03 June 2016

Pengedar Berdaftar Hai-O Kota Kinabalu, Sabah


Alhamdulilah, sebulan sudah sha berada dalam Smart Tycoon Group, dengan permulaanya sha hanya menggantikan barangan harian dengan barangan Hai-O seperti ubat gigi, sabun marine, losyen premium beauty, femi9, min kaffe dan shampoo, alhamdulilah serasi bersama barangan ini, dengan harganya yang mampu milik jesteru tetap menitikberatkan kualiti dalam barangan tersebut.

Jenama Hai-O bila kita tanya dekat orang salah satu barang, mereka akan cakap ooo..barang tu, maksudnya barangan ini amat popular dikalangan kita, jadi senang untuk kita menjual barangan yang telah berkembang pesat, dan kebanyakaan orang akan mencari barang tersebut serta merta bila dia sudah tahu keberkesanannya.

Untuk rakyat Kota Kinabalu ataupun Sandakan juga, jika berminat barangan Hai-O ini, bolehlah berhubung terus ke Whatsapp 012-8427478 atau PM Facebook Sharina Elyana

15 May 2016

8 Gambar Kucing pakai Baju..Comeyyy tau

Sha nampak baju dekat website luar negara..sangat comel, then sha pun dengan geli hati beli untuk pakaikan dekat Chibi, tapi sayang tak muat..haha..chibi dah besar kot, tak muat saiz XS..hahaha..then try dekat anak dia..Nyaknyak..eh..ngam sangat..comel gitu hahha..

Harga baju comel ni, RM6-7 lebih la..sha pun dah tak ingat berapa haha..saiz dalam XS - XL kot..comel-comel semuanya..tapi PREORDER...dalam 2-3 minggu baru sampai..

Kalau korang berminat nak order..
boleh PM sha, sha boleh tolong orderkan 
Wasap 012-8427478
(dilarang berkenalan -.-') hahahhaa...

So that, 8 gambar sha belanja kat korang..NyakNyak pakai baju comey sangat hahaha







11 May 2016

Crystal Hill, Kundasang Sabah


Welcome to Crystal Hill, Kundasang Sabah..lama sangat sha tak hiking..kaki dah gatal nak capai puncak..planning dah siap-siap cuti Hari Pekerja nak ke Kundasang, Favourite Place sha, banyak kali ke sini tak pernah jemu..sebabnya sha suka suasana Kundasang yang sejuk hahaha..dan paling penting Background Gunung Kinabalu, macam blog sha..Awesome kan !!

Nanti ketibaan sha di Kundasang sha akan ceritakan pada entry seterusnya..

Kami bangun pada jam 5.00 am untuk persiapan ke Crystal Hill, kalau dari rumah kawan sha, tidak begitu jauh..sha agak-agak dalam 2-3KM..jalan kaki dari rumah kawan terus ke pekan..untuk pengetahuan semua, Kundasang memang sangat sejuk dan permandangan macam luar negara..ala-ala New Zealand, 1st time sha keluar seawal pagi begitu..nyaman sangat udara....


Time ni, Gunung Kinabalu masih diselimuti kabus yang sangat tebal..actually taklah sesejuk yang dulu, sekarang kan musim kemarau, so Kundasang pada Volume 3/6..tapi jangan cuba-cuba untuk mandi pada awal pagi kalau tidak mahu beku dan ternyata kami belum mandi ketika ini..hahah..


Selepas sesat berseorangan...haha..terlampau excited sha nak jumpa puncak..beberapa minit kemudian..I was Subhanallah..amazing view sekitar Kundasang..tak pernah sha nampak view sebegini cantik dengan keseluruhannya diselimuti kabus..sha tak pernah hiking awal pagi..serius this is Awesome !!


Terima kasih lalalng untuk kerjasama itu hahaha..macam tiba-tiba ada kuasa pula buat lalang jatuh hahaha

Abaikan mata baru bangun

Dan menariknya Crystal Hill,  nak ke puncak kena menuruni bukit hahhaa, selama ni sha hiking, nak ke puncak ke naik ke puncak..ahh ambik kau..terpaksa menahan kaki, nda lama kaki bertegap..haha..dan macam bukit yang lain Crystal Hill ada 2 puncak yang sangat cantik..

Dan bermulalah si kaki bergambar menunjukkan bakat masing-masing..dan ini kali pertama sha buat lompatan sempurna, menghadap depan dan senyum...hahha..jangan ditanya behind the scene punya gambar..cacat -.-' sangat

 
View menghadap Pekan Kundasang

View menghadap laluan masuk Crystal Hill 


Larian penuh semangt Opzzpinky ke udara..hahha
Print screen dari insta : @opzzpinky (boleh follow)



Fresh dari ''Peti Sejuk'' Kundasang, sampai air pun boleh sejuk oleh cuaca..hebatkan kuasa Allah..


Dan ini adalah puncak kedua Crystal Hill, jalan macam laluan masuk, kena pandai tahan kaki kalau tak memang akan jatuh sebab lalang sangat licin haha..tinggal kena kasih ketawa ja kalau ada orang yang jatuh..bukan sha ok..haha..sha pakai kasut hiking POWER..ok promote nampak..:P



Dah boleh buat wallpaper whatsapp korang..ehhh..hahah..Sia sayang Kinabalu, kita akan jumpa lagi bulan 12 ini..InsyaAllah..heeee


ok..ini anak-anak sekalian, teman seUITM sha dulu time Diploma..untunglah korang masuk dalam blog sha..haksss..tak femes pun engkao..hahahah..ok jangan renung lama-lama..haha


ok selesai hiking, tibanya masa untuk turun bukit..macam yang sha cakap tadi..kena hati-hati..jalan licin dan curam..Puas Hati sangat hiking ada Gunung Kinabalu..meskipun macam sekejap ja sha cerita kali ni kan, taklah..jom tengok gambar muka penat hiking hahaha...


Using Samsung J7 13mp


Aku dan Gunung Kinabalu ..hee


Pasar Kundasang, sha wajib beli Tuhau, makanan Dusun bogia haha..


Dan ini replika Picai..Kundasang sangat popular dengan sayur ni..hebat kan sha dapat angkat sayur ni..berat tauu..hahaha...kereta lalu lalang..sha tak heran, dorang bukan kenal sha pun hahaha..itulah kelebihan bukan artis..hakss

Berapa kali pun menjejak bumi Kundasang, sha tetap tak pernah jemu..please buat hiking area Kundasang lagi..haha..

*sambil buka spek* Love from Kundasang..

18 April 2016

Larian Anti Kutu Sampah



Aktiviti ahad lepas, sha join satu larian yang dinamakan Larian Anti Kutu Sampah, agak lucu bila dengar larian tersebut tapi its ok..just run..so sha pun ambil bahagian dalama larian ini, sebenarnya dah lama nak join larian sementara rehatkan diri dari Hiking..cuma tak tahu mana nak register.

So, finally sha jumpa dengan orang terdekat, under DBKK, on the spot tolong sha daftar..untung kan..haha...larian sejauh 9KM wow..sha dulu time sekolah sangat aktif larian jarak jauh...paling jauh sha lari 10KM dapat TOP 10..sekarang ni..rasa ''boleh kah?mampu kah?'' sebab dah lah excersie kurang. worming up pun tiada..


Tiket berharga RM35.00 seorang
Free T-Shirt dan e-sijil
 
Disepanjang 9KM tu sha langsung tak sentuh handphone, so tiada picture untuk keindahan alam bandar Kota Kinabalu..

Permulaan yang agak tidak memuaskan bagi diri yang sudah mencapai semangat level ke 200, bila mana kami lambat untuk berlepas bersama peserta yang lain..paling menyedihkan kami dibarisan yang paling belakang..huuuu

Namun, gagah hati untuk menembusi peserta yang lain..dengan semangat yang jitu, kami teruskan larian walaupun kami tahu medal yang cute bukan milik kami..pasrah serta akur, kami teruskan larian..

Disebabkan kesihatan sha baru pulih, memang sha antara yang terkandas, mencurah-curah isi perut di bahu jalan..hati kecil ini masih ingin berlari..terasa seperti diekori abang hensem..larian terhenti..*peace* nantikan gambar cuteku di facebook, itupun kalau dipamerkan..hahaha

Tiada kata dapat diungkap melainkan PENAT yang teramat sangat..tidak ingin give up, dan sempat memotivasikan diri..untuk apa melakukan perkara menyiksa diri seperti ini? buat apa buang masa berlari tak kesudah dan akhirnya kalah? sayang duit RM35.00 jika ingin menyerah kalah, walaupun sha tahu dari awalnya memang sudah kalah..haha..motivasi yang agak kasar...itulah yang paling terbaik untuk membentuk diri ini...hahah...

Finally kami telah berjaya menghabiskan larian sejauh 9KM, dengan motivasi yang agak pedas..dari diri ke diri sendiri kadang kala sangat berguna...hahah..try it..


ternyata bergambar bersama medal itu lah yang paling best..tahniah korang..*sha tak kenal dorang*


 bersama adik angkat (kembar), Nur Balyna yang setia follow kemana sha ingin pergi

terima kasih kerana curi-curi gambar sha yang sedang membuang sampah..
daku bukan kutu sampah !!1


orang yang hensem sedang melihat...
sha :''apa tengok-tengok?''



layan ironman ajak selfie..haha..tapi dia tengok camera orang lain -.- *hampeh*


well, this is me..kurus ya memang kurus...sebab dah muntah hijo tadi..hahaha...pesanan : apapun aktiviti korang mesti buat bersungguh-sungguh..apa plan selepas ini? HIKING pleaseeee..rinduu..hihi..

09 April 2016

Selepas bergelar siswazah

Tahniah buat anda yang bergelar siswazah, alam pekerjaan menanti anda, menjadi kemestian untuk anda berfikir banyak benda apabila sudah melangkah setapak selepas mengakhiri zaman persekolahan, namun bak kata orang, untuk menuntut ilmu itu tiada penghujungnya.

Bagi orang yang kurang berkemampuan, kewangan adalah masalah utama untuk meneruskan pengajian, bimbang didesak dek hutang, ada juga segelintir pelajar memilih untuk bekerja sambilan untuk mendapatkan duit tambahan.

Namun, sesetengah syarikat mengetengahkan individu yang sudah menpunyai pengalaman dua hingga tiga tahun bekerja dalam bidang tersebut. Jika begitu, bagaimana nasib anak muda yang baru habis sekolah untuk mencuba pengalaman itu?

Tidak kurang hebatnya dengan pelajar dari bidang kemahiran dari institut-institut yang mengeluarkan tenaga kerja bertaraf sederhana dengan kadar yuran yang berpatutan dengan kerjasama sepenuhnya dari kerajaan Malaysia.

Berbalik pada topik pekerjaan, untuk mendapatkan kerja yang kita inginkan bukanlah seratus peratus mudah, namun ianya bergantung kepada rezeki, tapi usaha juga penting dalam mencari rezeki yang halal.

Untuk itu, pencarian kerja berada dihujung jari anda, rajinkan diri untuk mendapatkan info tentang kerja, persiapkan diri untuk mengetahui serba sedikit mengenai syarikat yang bakal anda bekerja.

Pencarian pekerjaan anda bermula di sini: Uni Emirat Arab | Argentina | Austria | Australia | Belgium | Bahrain | Brazil | Kanada | Switzerland | Chile | Colombia | Republik Czech | Jerman | Ecuador | Mesir | Sepanyol | Perancis | UK | Greece | Hong Kong | Hungary| Indonesia | Ireland | India | Itali | Jepun | Korea Selatan | Kuwait | Kazakhstan | Luxembourg | Maghribi | Mexico | Malaysia | Nigeria | Netherlands | Norway | New Zealand | Oman | Peru | Poland | Portugal | Qatar |Romania | Rusia | Arab Saudi | Sweden | Singapura | Turki | Taiwan | Ukraine | US | Uruguay | Venezuela | Vietnam | Afrika Selatan