30 August 2014

Day 2 - 2 Films

sHaRiNa eLyaNa | 7:30 PM | Be the first to comment!
10 Days Challange | Pertamanya sha suka tengok Filem A MOMENT TO REMEMBER , rasanya dah 10 kali tengok pun sha tak pernah bosan, filem ni ada kisahnya tersendiri. 


Filem Korea lakonan Son Yi Jin dan Jung Woo Sung sebagai pasangan suami isteri sangat memberi kesan positif bagi sha, ianya berlaku apabila Kim Su Jin yang kecewa dengan teman lelakinya dan dia dianggap perampas kerana teman lelakinya tersebut sudah pun berkahwin, saat dia ingin bangun dari masalah itu.

Dia terjumpa dengan  Choi Chul Soo yang mana seorang arkitek, apabila mereka berkahwin, isterinya mengalami penyakit lupa iaitu Alzheimer sehinggakan dia sendiri lupa yang dia punya suami. 

Pelbagai cara untuk mengembalikan memori isterinya, sehinggakan dia melakonkan kembali saat pertama mereka berjumpa.


Filem kedua yang sha minat 8 JAM, memang semua lakonan Shaheizy Sam best, tapi sha suka sangat dengan cerita imbasan dari kenangan lalu Alang, kenapa dia bunuh orang yang dia sayang..semua orang nak sangat tahu kenapa dia buat macam tu.

Kisah dia dipenjara tu buat sha insaf sangat, orang yang dikenakan hukuman gantung sendiri tahu ajal dia dah nak dekat so dia masih diberi peluang untuk mengucap dan bertaubat, jika dibandingkan dengan kita ni..sempatkah nak bertaubat? Allahualam..

Sha pasti semua orang dah tengok filem ni kan? 
10 Days Challange | Day 1 with 1 Picture | Day 2 With 2 Films |

Sincerely ,
Sharina Elyana ヅ
Opzzpinky@yahoo.com ♥




Meh Klik sat !!

Entry yang masih PANAS

 
♥ Copyright © 2014 reserved |Template Edited by sHaRiNa eLyaNa