09 April 2015

5 Hari Blog Tidak Dapat Buka

Terkejut beruk bila tengok blog error..eh takkan masalah domain lagi, sedangkan sha dah bayar dah..masuk ni dah 2kali error..dashboard boleh pula masuk..maksudnya bukan kena hack..huhu..

Try contact yang in-charge domain dia cakap sedang upgrade DNS, Blogger Rahmad ada bagitu yang DNS bermasalah..ah..sudah..sha pun tak tahu binatang tu..dia bilang try guna DNS lain..erk..siapa yang sudi tolong sha tukar DNS?? hihih..

5 hari blog tak dapat buka, follower kurang satu..page view 0 terus..aigooo.. rindu nak update membuak2 time blog tak dapat buka..perghh..

Lagi2 nak cerita pasal Chibi..haha...nanti la.. 
ok guyss...
Assalamualaikum..


08 April 2015

Sinopsis I Can Hear Your Voice | Korean Drama

Siapa yang gila drama korea, meh..sha nak kongsikan lagi satu drama lakonan Jong Suk oppa..best juga cuma heroin dia tua sikit haha..

Macam korean drama yang lain, iaitu Pinocchio dan Doctor Stranger, I Can Hear Your Voice adalah Hero pelakon yang sama..dengan keistimewaan tersendiri..apa? yang tu kena tengok sendiri..hihih..
 
Sinopsis

“I Can Hear Your Voice” diperkuat para bintang seperti Lee Bo-young dan , Lee Jong-suk serta Yoon Sang-hyun dan Lee Da-hee. Drama ini bercerita tentang Lee Bo-young memerankan karakter pengacara cantik Jang Hye-sung yang pragmatis. Ia punya masa lalu kelam yang berkaitan dengan Park Soo-ha (Lee Jong-suk), seorang siswa SMA yang punya kekuatan super, yakni membaca pikiran orang. Hadir pula pengacara cerdas dan lucu, Cha Gwan-woo (Yoon Sang-hyun), yang merupakan mantan polisi. Mereka bertiga akan sering berhadapan dengan berbagai kasus hukum yang seru dan menarik.

I Can Hear Your Voice adalah drama SBS 18 episode yang disutradarai Jo Soo-won. Awalnya drama ini hanya memilki 16 episode, namun karena ratingnya yang tinggi, dua episode extra ditambahkan. I Can Hear Your Voice memadukan drama komedi romantis dengan beberapa elemen fantasi.

Bestkan? so jom start feeling dengan Jong Suk Oppa :D

29 March 2015

Tudung Adijuma Pilihanku

Tergoda dengan keluaran terbaru Pink Lable sabtu yang lalu, namun sha rasa White Lable lagi cantik walaupun murah haha..tetap menjadi pilihan bertudung senang guna dan tak perlu iron macam sha haha..

Alhamdulilah, kini koleksi tudung Adijuma bertambah..sikit2 beli..ada yang masih hutang..hahaha..nanti gaji baru bayar, tapi sha taklah ketagih sangat nak beli AJ..cuma kalau ada warna dan pattern yang comel baru sha beli..

Setakat ni sha baru ada White Lable, Pink Lable, Green Lable...murah2 ja..


Big Thanks to my lovely friends sanggup beratur panjang semata2 beli tudung AJ, terjebak sebab dorang la ni..haha..apapun memang korang terbaik...


27 March 2015

Rumah Baru Chibi


Rumah Baru Chibi | Taklah baru sangat..haha..rumah yang boss tolong sha renovated dari sangkar burung ke rumah kucing dua tingkat..hihi..awesome tak boss sha? of cos lah dia seorang yang suka design rumah..memang terbaik..thanks boss..(dia baca blog sha, so kena puji lebih hahaha)

Happy ja Chibi tidur dirumah baru..sha pulang kerja ja dia bising..makan dan bawa main..lepas tu pandai pula penat...then lending macam2 gaya tidur dia..haha..

Rutin harian sha..kalau pagi selepas mandi bersiap pergi kerja..then urus Chibi..pulang kerja..tengok Chibi baru mandi dan masak..haha..Alhmdulilah taklah sha sunyi sorang2 dirumah..

Thanks Boss sebab boss sanggup jaga Chibi macam kucing sendiri :)

25 March 2015

Niaga Online di Sabah kena ada premis | Blogshop terpaksa ditutup

ShaelyanaShop
Sedihnya bila ambil keputusan untuk tutup blogshop [SE-Shop]..iyalah dulu menjadi side income untung juga dalam ratus sebulan..bila fikir2 balik nak berniaga kena daftar SSM..huuh so complicated.

Actually senang ja kalau nak daftar kan..tapi dekat Sabah..tidak boleh berniaga tanpa ada premis..kenapa dekat Semenanjung boleh ja berniaga atas talian tanpa premis..nak buka premis tu yang tak mampu..huwaaaa...sedihnyaaa

Hari tu kami ada confirmkan di pejabat MAA Kota Kinabalu pasal daftar SSM, lepas tu dia cakap kalau dekat Sabah tak perlu daftar..erk..sha pun dengan senang hati..oh ok tak payah daftar lega...then pergi tanya dekat tingkat atas..sha pun dah lupa apa department..dia cakap kena ada premis baru boleh daftar..susahnyaaa...

So kalau nak berniaga mesti tunjukkan SSM no. kalau orang jual tiada no. tu..mesti customer tak percaya..emm...sha pun tak tahu..undang2 di Sabah dan Sarawak tak sama dengan Semenanjung Malaysia..sedangkan satu negara juga..

So..Close lah apa boleh buat...