16 September 2014

Cabaran 30 Hari - Hari ke16 | Saya pada 10 tahun akan datang

sHaRiNa eLyaNa | 9:30 AM | Be the first to comment!
Pada 10 tahun akan datang, confirmlahkan, sha dah kahwin, punya anak ramai, maklumlah sha suka budak-budak, Insya Allah nanti sha nak buka kedai sendiri, time tu senanglah nak urus anak-anak, kalau kerja sendiri ni.

Blog sha pula, pada 10 tahun akan datang sebagai cerita pasal anak-anak dan percutian kami...amboi...sha suka melancong juga, bolehlah share dekat blog..masa tu sha tak ambil dah kerja edit blog, sebab semua blogger dah pandai make up blog dorang..kikikiki

haha..apapun 10 tahun akan datang, rasanya jauh sangat nak capai, entah dapat ketemu ataupun tidak, maka isilah masa itu dengan bekalan akhirat..Insya Allah, dunia akan jadi tenang, sebab kita dah prepare untuk kehidupan yang lebih kekal..walluhalam :)



15 September 2014

Cabaran 30 Hari - Hari ke15 | Surat Kepada Ayah

sHaRiNa eLyaNa | 10:28 PM | Be the first to comment!
20 October 2012 | 6.30 am

Memandangkan semester 4 berakhir pada hari ini, aku tekad untuk pulang ke rumah, alhamdulilah siapa tak gembira untuk bertemu bapa tercinta pada hari tersebut, sebab cuti semester 2bulan rasanya, aku manfaatkan cuti semester untuk menjaga bapa di rumah, memandangkan mama bagitahu, keadaan bapa semakin baik..Bapa pernah bagitahu yang dia ingin pulang, tapi risau nanti bapa nda dapat jagaan rapi, jadi mama tunggu aku pulang..

Pada pagi itu, aku liat bangun pagi, sedangkan aku perlu berangkat awal untuk mengambil bas pulang sandakan, dan handphoneku berdetik, banyak kali, ku lihat no adikku, bergetar mau sambut call, dan aku memang jangka, missed call banyak kali pada waktu itu, bukan berita baik.

Aku terkedu seketika, menarik nafas panjang...Bapa tercinta telah pergi buat selamanya...dalam fikiran ku hanya pulang..pulang dan pulang...cepat aku beritahu pada kakak untuk pulang bersama, Tuhan sahaja tahu bertapa sedih aku pada pagi itu..dari awal perjalanan, hingga akhirnya, aku dihujani air mata..mengenangkan pertemuan kami berakhir dengan kepulangan ku disambut dengan usungan jenazah bapa..

Pada hari yang sama, 1.35 pm

Kami sampai diteratak..aku mula masuk perlahan menuju jenazah terkujur kaku, kulihat mukanya putih dan suci, ku peluk erat mama, air mataku tak dapat lagi ditahan..lalu ku kucup dahi bapa, ingat pesan abg ipar, apapun terjadi jangan meraung didepan mayat...ya..aku perlu kuat..aku redhakan pemergiaan bapa tercinta..walaupun banyak lagi aku ingin tunjukkan padanya.

Sungguh, ini kali pertama aku kehilangan orang yang aku sayang, bertapa perit yang aku rasa..semalaman aku menangis dibilik bapa..aku tidur peluk kain basahannya..

Pa..
semoga bapa ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..
al- fatihah

Pa..
aku sayang bapa sangat2..
kami sayang bapa sangat2

Your Cute Daughter
Sharina...




14 September 2014

Cabaran 30 Hari - Hari ke14 | Cerita Kasut Saya

sHaRiNa eLyaNa | 12:23 PM | Be the first to comment!

Ok hari ni nak karang cerita pasal kasut pulak, dah macam subjek bahasa melayu darjah 6 pulak da..hihi..ok xpa..jom kita layan..

Kasut sha tiada nama, tak pernah terpikir pun nak bagi dia nama, dan tak kisah harga murah atau mahal yang penting selesa dan cover depan..sejak pakai stokin, sha dah lupa mana perginya selipar dan sandal sha..

Sha suka beli kasut dekat kedai DOSS, Harga paling pun RM30-40 tapi sha beli time ada sale RM19.90 ja haha...sebijik kasut ja yang tahan..yang lain dah tertanggal bunga dan tapak...hahaha

Paling murah sha beli kasut RM 12.90 tak sangka selesa amat, tahan sampai 1/2 tahun, tapi  bila dah selalu pakai..mulut dia luka, bila berjalan ternganga2, bila hujan stokin basah..

Sha suka pakai satu kasut sampai dia hancur...lepas tu beli lagi satu...
Belilah kasut yang berjasa pada anda, jangan hanya kerana mahal, tapi yang tutup aurat..
Ingat kawan2 kaki itu aurat juga..
Peace !!

13 September 2014

Cabaran 30 Hari - Hari ke13 | 5 Blog Kegemaran

sHaRiNa eLyaNa | 7:30 PM | Be the first to comment!

Banyak sangat blog kegemaran sha ni, tapi cabaran minta 5 ja kan? alahai..susahnya nak pilih, hihi...ok, kena pilih juga ni..kikiki, sha pilih based on sha nak sangat hari2 tengok update blog pasal mereka dan blog dia sebagai singgahan tutorial edit blog n so on...mereka ialah..

1. Aina Roseberry - www.ladyainaa.com
2. Uzu - www.kisahemasputih.com
3. Nabila Medan - Nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com
4. Lyssa Faizureen - www.lyssasecret.com
5. Irine Nadia Marcelo - Irinenadia.blogspot.com - closed :(

Actually semua blog yang sha follow adalah blog kegemaran sha..
Thanks sebab support sha..
Love ya...

Cabaran 30 Hari - Hari Ke12 | 5 Wishlist

sHaRiNa eLyaNa | 4:30 PM | Be the first to comment!
1. Cita2 nak jadi Cikgu - tapi sha pernah jadi Tutor part time
2. Ada kedai sendiri - so tak payah kerja dengan orang lain.
3. Travel ke Korea bersama suami dan anak2 kikikiki
4. Kahwin nanti nak pakai baju kaum KadazanDusun sambil menari sumazau..haha
5. Teringin nak naik Gunung Kinabalu, tapi gayat :(

Insyallah, Suatu hari nanti akan tercapai kesemua wishlist diatas..
Doakan..
Amin..

Entry yang masih PANAS

 
♥ Copyright © 2014 reserved |Template Edited by sHaRiNa eLyaNa